Genelkurmay'dan brifing alıp sınıra gitmek istiyorum

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günlerde Başbakan Tayyip Erdoğan'ın ziyaret ettiği sınırdaki Gediktepe Karakolu'na gitmek istediğini söyledi. Kılı...



CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günlerde Başbakan Tayyip Erdoğan'ın ziyaret ettiği sınırdaki Gediktepe Karakolu'na gitmek istediğini söyledi.

Kılıçdaroğlu, "Daha önce Sayın Genelkurmay Başkanı ile bir cenaze töreninde yaptığımız kısa konuşmada bana yardımcı olacağını ifade etti. Görüşmeler devam ediyor." diye konuştu. Bu yöndeki programın henüz netleşmediğini belirten CHP lideri, şartların uygun olması durumunda Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'dan terör konusunda bir brifing alacağını, ardından da Gediktepe'ye gideceğini kaydetti.
Kemal Kılıçdaroğlu, Antalya gezisinin ardından dün önce Ayaş Dut Festivali'ne, ardından da Atatürk Orman Çiftliği'nde Divriğililer Pilav Günü'ne katıldı. Ayaş'ta-ki konuşmasında Türkiye'de toplumun bütün kesimlerinin ekonomik sıkıntı çektiğini belirten Kılıçdaroğlu, halktan yana bir düzen kurmanın yolunun 'temiz siyaset'ten geçtiğini ifade etti. Hükümete yönelik eleştirilerine cevap verilemediğini savunarak "Biz 'temiz siyaset' diyoruz ama öbür taraftan dut yemiş bülbül gibi hiçbir ses gelmiyor. Temiz değiller ki temiz siyasetten bahsetsinler." dedi. Kul hakkı yiyenlerden hesap sormanın boyunlarının borcu olduğunu kaydeden CHP lideri, halktan yana bir düzen kuracaklarını ve hükümeti halkın oylarıyla göndereceklerini anlattı.
Konuşmasının ardından bir yandan kendisine ikram edilen dutları yiyen Kılıçdaroğlu, bir yandan da Ankaralı seğmenlerin gösterisini izledi. CHP mitingine dönüşen festivalde, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e yargı yolu açmaya çalışan Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz da yer aldı.
Kırklareli valisi hakkında inceleme
İçişleri Bakanlığı, Kırklareli Valisi Cengiz Aydoğdu'nun sözleriyle ilgili inceleme başlattı. Aydoğdu, Abant Platformu'nda "DP'nin CHP'yi kapatmaması, en büyük hataydı." demiş, CHP liderinin eleştirisi üzerine yanlış anlaşıldığını belirterek, "1950 sürecinde Türkiye ile birlikte siyasi unsurların kendilerini yenilemeleri hususunda söz söyledim. Kapatılma sözü niyetimi ifade etmiyor." diye konuşmuştu.

Zaman
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile