Geposb'da Enerji Verimliliği Paneli

Gebze Plastikçiler Organize Sanayi Bölgesi (GEPOSB), sanayide enerji verimliliği konulu panele ev sahipliği yaptı.

Panelin açılış konuşmasını GEPOSB yönetim kurulu başkanı Orman Erkan'ın konuşmasıyla açıldı. Enerji konusunun çok önemli olduğuna işaret eden Erkan, "Elektrik yönetmeliğindeki değişiklikleri zor takip ediyorduk. Bu tür paneller bizim takibimizi kolaylaştırmakla beraber bize çok yararlı olmaktadır" dedi.
GEPOSB Bölge Müdürü İrfan Ayar ise, enerji tasarrufunun ne kadar yanlış anlaşıldığından bahsederek, "Enerji tasarrufu umumiyetle 2 ampulün birini söndürmek olarak anlaşılıyor, ama önemli olan performansı düşürmeden enerji tasarrufu yapmak" diye konuştu.
Uzman Ömer Özdemir, enerji tasarrufunun kaynak tasarrufu açısından çok büyük önem arz ettiğini ifade ederek, "Enerji verimliliğini sürdürebilirlik, enerji tasarrufu ile mümkündür. Enerji verimliliğinin temelini bilgi oluşturur" dedi.
Uzman Erdal Çalıkoğlu da, "Gerekli tedbirleri almasak 2020'de Türkiye'de yüzde 20'lik bir oranı kendimiz üretebileceğiz ki bu da bizi bu kadar önemli bir konuda dışa bağımlı bir ülke yapacak. Dış dünya ile rekabet edebilmek için enerji tasarrufu şart. Biz enerjiyi şu anda çok verimli kullanmıyoruz. Vizyonumuz enerjinin tamamını faydaya dönüştüren bir Türkiye" diye konuştu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile