Kaymakam Ünal Koç, Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) İdaresi, Tarımsal Eğitim ve Yayım Projesi (GAP-TEYAP) ve Gercüş Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliğinin ortaklaşa hazırladığı proje kapsamında yaptırılan merkezde incelemede bulundu.
Koç yaptığı açıklamada, merkezde 57 köy ile 2 beldede ikamet eden üreticilere bölgede tarım danışmanlığı yapan ziraat mühendisleri tarafından tarla başında tarımsal eğitim verileceğini söyledi.
Çiftçilere tarımsal işletmelerde verimliliğin artırılması, çiftçi gelirlerinin yükseltilmesi, tarım sektöründe mesleki bilginin yaygınlaşması, tarımda teknik, ekonomik ve sosyal ilerlemenin sağlanması için her türlü desteği sunduklarını dile getirerek, merkezde yılda 250 bin sertifikalı fidan üretileceğini kaydetti.
Koç, şunları aktardı:
'Artık çiftçimiz kendi fidelerini yetiştirip, aşılayacak. Bu kapsamda projemiz ülkemizde ilk olma özelliğini taşıyor. 34 dönüm araziye kurulan tesisimizde 7 ayrı bölümden oluşacak. Tesis, bölgenin tamamını kapsayacak GAP İdaresinin bünyesinde bulunan 9 ilin çiftçisini eğitebilecek kapasitededir.'
GAP İdaresi Batman-Mardin İl Uzmanı Sabahattin Tüzün ise merkezde bölgede yoğunluklu olarak üretimi yapılan ürünlerle ilgili çalışma yapılacağını söyledi.
Gercüş Çiftçi Eğitim Merkezine Kavuşuyor
Batman'ın Gercüş ilçesinde yaptırılan Çiftçi Eğitim Merkezi tamamlandı.