Çiftçilerin yoğun şikayetleri üzerine Gercüş Ziraat Odası Başkanlığı girişimi ile Batman Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nde görevli ziraat mühendisi Ramazan Aslan, ziraat teknikeri Ahmet Kavak, ziraat mühendisi Ömer Agın, Diyarbakır Zirai Mücadele ve Araştırma İstasyonu Müdürlüğü'nde görevli yüksek ziraat mühendisi uzman Mehmet Kaplan ve uzman Gökhan Yetkin ile birlikte, Hisar havzasındaki bağlar kontrol edildi. Mühendisler, çiftçilere Ağustos böceğinin zararları ve yaydığı hastalıkla ilgili geniş bilgiler verdi. Uzman Mehmet Kaplan, Ağustos böceği istilasına karsı önlem alınmadığı taktirde ileriki yıllarda bağların kuruyup elden çıkacağı ve çiftçilerde büyük maddi zarar meydana geleceğini söyledi.
Gercüş Ziraat Odası Başkanı Şefik Öner ise Gercüş’te yaklaşık 75 bin dekar üzüm bağı bulunduğunu belirterek, bu konuda yetkililerden yardım istedi. Hisar havzasında görülen Ağustos böceğine zamanında müdahale edilmediğinden dolayı, böceklerin birçok bağa yayıldığını kaydeden Öner, "Hisar havzasında görülen Ağustos böceğine müdahale edilmediği taktirde giderek yayılacak ve daha çok bir alanı kaplayacak. Zamanla ilçedeki tüm üzüm bağlarını istila etmesinden endişe ediyorum" dedi.
Gercüş'te Ağustos Böceği İstilasına Çözüm Aranıyor
Batman'ın Gercüş ilçesinde bulunan Hisar havzasındaki bağlarda görülen Ağustos böceği istilası, ziraat odasını harekete geçirdi.