Zebercet Sanatevi'nin sahibi Gözde Önenerk,AA muhabirine yaptığı açıklamada, cam işine 5 yıl önce başladığı ve yaklaşık bir yıl önce de sanat evini açtığını kaydetti.
Camla uğraşmanın kendisini mutlu ettiğini anlatan Önenerk, "Cam üzerinde çeşitli çalışmalar deniyorum. Şişeleri füzyon yöntemiyle eritmeyi de kendim öğrendim. Füzyon fırına dizilen şişeler, 800 santigrat derecede eritiliyor. Sıcaklığa maruz kalan cam basılmaya başlıyor. Şişeleri boyuyorum çok güzel eserler ortaya çıkıyor" dedi.
-"Şişeleri sanata dönüştürmek hoşuma gidiyor"
Önenerk, insanlar için anlam ifade edebilecek çeşitli figürleri, şişeleri eritip üzerine boyamalar yaparak sunduğunu bildirdi.
Bu işe ticari olarak bakmadığını vurgulayan Önenerk, şöyle konuştu:
"Çöpe gitmek üzere olan şişeleri, sanatsal bir hale getirmek ve bunların duvarları süslemesi hoşuma gitti. O yüzden bu işi yapmaya başladım. Başta, duvar saatleri olmak üzere nazar boncuklu şişelere çok fazla istek var. İş yerime bir gelenler ikinci kez uğradığında yanında bir poşet şişe getiriyor. Babaannem, İstanbul'da benim için şişe topluyor. Halam, dayımlar, yakınlarım şişeler getiriyor. Bir müşterim İzmir'den bana şişe gönderecek. Şişeleri sanata dönüştürmek hoşuma gidiyor. Vatandaşlar çok şaşırıyor. Öncelikle cam olduğuna inanmıyorlar. 'Ayağınızla mı bastınız?' diye espriler yapıyorlar. Eskişehir, Ankara, Bursa ve yurt dışından ürünlere yoğun ilgi var."
Geri Dönüşüme Sanatsal Katkı
ESKİŞEHİR - DENİZ AÇIK - Eskişehir'de bir sanatevi sahibi genç kadın, eriterek işleme tabi tuttuğu kullanılmış şişeleri, boyalarla bezeyerek birer sanat eserine dönüştürüyor.