Dulkadiroglu ilçesi Baglarbasi Mahallesi’ndeki Germanicia Antik Kenti’ndeki arkeolojik kazi çalismalari devam ediyor. 35 farkli noktada yapilan kazi çalismalarinda 7’nci dönem kazi çalismalari sona ererken, Germanicia Antik Kent kalintilarinin bulundugu kazi alanlarinin birinde avlanma döneminden öncesine ait oldugu düsünülen açik havada ziyafet söleni yapilan figürler ortaya çikti.
Figürlerde 3 kadinin ellerini havaya kaldirarak dans ettigi ve diger insanlarin da onlari izledigi görüldü.
Kahramanmaras Müze Müdürlügünden yapilan açiklamada, "Bulunan mozaik üzerinde bir açik hava söleninin oldugunu düsünüyoruz ve 2015 yilinda kazisini gerçeklestirdigimiz 2 panodan olusan mozaige rastlamistik ve bu mozaik üzerinde av sahneleri bulunmaktaydi. 2021 yili kazisinda buldugumuz pano aslinda 2015 yilindaki mozaigin devami niteliginde ve burada muhtemelen av öncesi bir açik hava ziyafet söleni oldugunu düsünüyoruz. Orta merkezde 2 çift oturmakta ve alanda 3 tane kadin dans eder vaziyette müzik esliginde ve sunumlar yapan 2 erkek figürü bulunmakta. Ayni zamanda incir agacina tirmanan çiplak ayakli küçük erkek çocugunun figürü yer almaktadir. 2022 yili sonunda kazilarin yapildigi alanin, Kültür Varliklari ve Müzeler Genel Müdürlügü’müzün izinleri dogrultusunda ziyarete açilmasini planliyoruz" denildi.
Germanicia'da Ziyafet Söleni
Kahramanmaras’taki Germanicia Antik Kenti’nde yapilan kazilarda, 1500 yil öncesine ait 50 metrekarelik mozaik bulundu. Mozaigin, muhtemelen av öncesi bir açik hava ziyafet söleni oldugu düsünülüyor.