GES Ile Elektrik Üretimi Yayginlasiyor

GES Ile Elektrik Üretimi Yayginlasiyor

Türkiye’nin çesitli noktalarindaki firmalarin çatilarina günes enerji santrali kuran CW Enerji, Aydin’da faaliyet gösteren bir firma ile de anlasma yapti ve firmanin çatisina 2137,49 kWp gücündeki günes enerji santrali kurulumunu tamamladi.

CW Enerji, fabrikalarin ihtiyaci olan enerjiyi günes enerji panelleri ile saglamaya devam ediyor. Aydin’da faaliyet gösteren bir firma ile de anlasma yapan CW Enerji, firmaya 2137,49 kWp gücünde günes enerji santrali kurulumunu tamamladi.

Proje hakkinda konusan CW Enerji CEO’su Volkan Yilmaz, sürdürülebilir enerji çözümleriyle temiz ve yenilenebilir enerji üretiminde önemli bir rol oynadiklarini söyledi.

Yilmaz, “Günes enerjisi ile çevresel etkileri en aza indirmek mümkün. Günümüzde dünyanin enerji ihtiyaci her geçen gün artiyor. Iklim degisikligi ile mücadele edilen içinde bulundugumuz çagda enerji üretim araçlarinin dogaya olan etkisi de sürekli tartisiliyor. Fosil yakitlar açiga çikardiklari sera gazi emisyonlari bakimindan zararli. Bu kaynaklar ayni zamanda tükenebilir kaynak olduklari için sürdürülebilir de degiller. Bu nedenle yenilenebilir kaynaklar kullanilarak enerji üretilmesi kritik bir öneme sahip. Günümüzün teknolojileri ve enerji üretim araçlari arasinda da günes enerji santralleri bilinen en temiz yenilenebilir enerji kaynaklari arasinda yer aliyor” dedi.

“Günes enerjisi dünyanin her yerine ulasiyor”

Günes enerjisinin dünyanin her yerine ulasan, her yerde kullanilabilen yenilenebilir bir enerji çesidi oldugunu ifade eden Yilmaz, bu nedenle günes enerjisinden elektrik üretme sistemlerine ilginin oldukça fazla olduguna dikkat çekti.

Bu çerçevede, Aydin’da faaliyet gösteren bir firma ile anlasma yaptiklarini dile getiren Yilmaz, “Firmanin çatisina 2137,49 kWp gücündeki günes enerji santrali kurulumunu tamamladik. Günes panelleri ile firma yilda yaklasik 1 milyon 378 bin 46 kg karbon saliminin önüne geçecek. Ayni zamanda yilda 208 agacin kurtarilmasi saglanacak” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile