GES Projesi'nde Ilk Etap Tamamlandi

GES Projesi'nde Ilk Etap Tamamlandi

Adiyaman Belediyesi’nin projelerinden bir tanesi olan ve enerji giderlerinin minimuma indirilecegi Günes Enerji Santrali Projesi’nde ilk etap çalismalari tamamlandi.

Adiyaman Belediyesi ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanligi’nin faydalanicisi oldugu Avrupa Birligi fonlarindan saglanan, Günes Enerji Santrali Projesi’nin ilk etap çalismasi tamamlandi. Yaklasik 1 MW’ lik büyüklükte olan proje, kisa bir süre içerisinde Adiyaman Belediyesine devredilecek olup il merkezinin enerji giderlerinin büyük oranda azaltilmasi hedefleniyor.

Çalismalari yerinde inceleyen Adiyaman Belediye Baskani Süleyman Kilinç, “Su an Bahçecik Mahallesindeyiz ve burada GES Projesi için faaliyete baslandi. Insallah yakin bir zamanda resmi prosedürler de biterse belediyemize devredilecek olan proje yaklasik 1 megavatlik büyüklükte ve memleketimizin çok ciddi bir sekilde yükünü alacak. Tabi bununla yetinmeyecegiz, 4.6 megavatlik bir basvurumuz daha var ancak depremden dolayi biraz ertelendi. Insallah o proje de hayata geçtiginde Adiyaman Belediyesinin enerji giderlerinin büyük bir kismini karsilayacak. Simdiden memleketimize hayirli olsun diyorum. Insallah yeni projelerde bulusmaya devam edecegiz” seklinde sözlerini dile getirdi.

Adiyaman’in yenilenebilir enerji kaynaklarinin önemli projelerle birlestirilmesine olanak saglayan Adiyaman Belediyesi, kent merkezinde büyük oranda tasarruf elde edecek projelere imza atmayi planliyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile