Gesob Başkanı Kara'dan Giresunlular'ın Özeleştiri Yapmasını İstiyor

Giresun Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (GESOB) Başkanı Ali Kara, Giresun'un gelişmişlik adına hak ettiği yerde bulunmadığını ileri sürerek bunun başlıca nedenini kendi değerlerine sahip çıkamamak olduğunu söyledi

Giresun Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (GESOB) Başkanı Ali Kara, Giresun'un gelişmişlik adına hak ettiği yerde bulunmadığını ileri sürerek bunun başlıca nedenini kendi değerlerine sahip çıkamamak olduğunu söyledi.
Giresun'un en önde gelen sivil toplum kuruluşlarından biri olduklarını ifade eden GESOB Başkanı Kara, uzun yıllardır Giresun'un neden gelişemediği yönünde araştırma ve inceleme yaptığını hatırlattı. GESOB Başkanı Ali Kara "Giresun olarak bir tarafımızda Trabzon, diğer tarafımızda Ordu illeri arasında sıkışmış bir olarak bu komşu illerimizi suçlayarak bir yere varamayız. Bu iki komşu ilimizin gelişmesine gıpta ile bakarken kendimizin de neden gelişemediğini iyi bilmeliyiz ve araştırıp ona göre çözüm üretmeliyiz. Biz Giresun Esnaf ve Sanatkarları Odası Birliği olarak bunu yaptık. Uzun zamandır yaptığımız araştırmalar neticesinde gördük ki Giresun'un kendi değerlerine sahip çıkmaması en büyük etken olarak görülmektedir. Giresun'da sanatta, sporda, sosyal, kültürel ve turizm alanında hakkını almalıdır. Bu değerlerimize sahip çıkıp Giresun'un gelişmesini, kalkınmasını sağlamalıyız" dedi.
Yapılan araştırmalar ve incelemelerin ilerleyen günlerde geniş kapsamlı bir toplantı ile değerlendireceklerini de kaydeden Kara, "Araştırmalarımız sonucunda ortaya çıkan sonuçları bir komite oluşturarak ilerleyen günlerde ilimizin idarecileri ve önde gelen sivil toplum kuruluşlarıyla uygulamaya koymak için bir toplantı düzenleyeceğiz" diye konuştu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile