GESOB, Kalifiye Eleman İhtiyacı İçin Meslek Kursları Açacak

Giresun Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (GESOB) Başkanı Ali Kara, esnaf ve sanatkarın kalifiye eleman ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla meslek kursları düzenleyeceklerini söyledi.

Kara, yaptığı açıklamada, birlik olarak yaptıkları araştırmalar sonucu esnaf ve sanatkarların kalifiye eleman bulmakta zorlandıklarını tespit ettiklerini belirtti.

Yaşanan kalifiye eleman açığını gidermek amacıyla bazı meslek gruplarına yönelik kurslar düzenleyeceklerini ifade eden Kara, "İlimizde son günlerde yaptığımız tespitlerden de anlaşıldığı üzere kalifiye eleman ve ara eleman ihtiyacı her geçen gün artmaktadır. Birlik olarak yaşanan sıkıntıları giderme adına proje hazırladık. Yeterli müracaat olması durumunda ilimizde belirlenen mesleklere ait kalifiye elaman yetiştirmek üzere kurslar düzenlenecek. Böylece esnaf ve sanatkarlarımızın eleman ihtiyaçları karşılanacaktır" dedi.

Kara, 31 Aralık tarihine kadar kurslar için başvuru yapılabileceğini dile getirerek, "Birliğimizce ihtiyaç duyulan meslek grupları sıhhi tesisatçı, kaportacı, aşçı, garson, tezgahtar, doğalgaz tesisatçısı, kaynakçı, marangoz, laminat ustası, seramik ustası, taş ve duvar ustası, pide, pizza, lahmacun ustası, döşemeci, terzi, berber, ayakkabıcı. Müracaatlara göre diğer meslek gruplarında da değerlendirme yapılacaktır" diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile