Geyik Kanyonu, Dağcı ve Fotoğrafçıları Ağırladı

Ula ilçesine bağlı Arıcılar köyü sınırlarında yer alan 20 kilometre uzunluğundaki Geyik Kanyonu doğa yürüyüşçüleri ve fotoğraf sanatçıları tarafından keşfediliyor.

Son yıllarda doğa sporcuları ve fotoğrafçılar tarafından ilgi gören Geyik Kanyonu, bünyesinde barındırdığı irili ufaklı eşsiz görünümdeki şelaleleri, bitki örtüsü, yaban hayatı ve parkurları ile Muğla'nın "Gizli doğa cenneti" olarak anılıyor.
Milas Dağcılık Kulübü ve Muğla Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği üyesi yaklaşık 80 kişilik grup, Arıcılar Köyü sakinlerinin hazırladığı köy kahvaltısının ardından Geyik Kanyonu'nunda profesyonel tur rehberleri eşliğinde düzenlenen tura katıldı.

Geziye katılanlar, kanyonun eşsiz görünümdeki şelalelerini, irili ufaklı mağaraları, endemik bitki örtüsünü ve yaban keçilerini görüntülediler.
Yürüyüşe katılan Ula Kaymakamı Ali Yılmaz, Ula'nın Muğla'nın tarihi ve kültürel değerler açısından en zengin ilçelerinden biri olduğunu söyledi.

İlçede deniz, kum ve güneş dışında önemli derecede alternatif turizm potansiyeli bulunduğuna dikkati çeken Yılmaz, bölgedeki alternatif turizmi canlandırmak amacıyla çalışma yürüttüklerini kaydetti.

Ula Kaymakamlığınca hazırlanan Doğal Cennet Geyik Kanyonu Projesi'nin Güney Ege Kalkınma Ajansı'na (GEKA) sunulduğunu ve başarılı projeler arasında değerlendirilerek maddi destek almaya hak kazandığını ifade eden Yılmaz, şöyle konuştu:
"Proje kapsamında iki hedefimiz var. Birincisi doğal cennet Geyik Kanyonu'nu yerli ve yabancı ziyaretçilere tanıtmak. İkinci hedefimiz ise projenin bölge insanına ekonomik katkı sağlaması. Bu kapsamda, kanyonun içerisinde ziyaretçilerin asgari ihtiyaçlarını karşılayacak alt yapılar hazır hale getirildi.

Ziyaretçilerin oturup dinlenebilecekleri otantik alanlar, mesire yeri ve seyir terasları oluşturuldu. Proje kapsamında yöre halkına arıcılık eğitimi verildi.

Yabancı ziyaretçilere rehberlik hizmeti sunabilmek amacıyla yöre gençlerine İngilizce kursları veriliyor. Böylece köy halkından öncelikle gençlerin kişisel ve ekonomik gelişimine katkı sağlamayı planlıyoruz."
Yılmaz, Geyik Kanyonu'nu yılda yaklaşık 2 bin kişinin ziyaret etiğini hatırlatarak, hedeflerinin bu sayıyı 20 bine çıkarmak olduğunu dile getirdi.
Kanyonun, fauna açısından da oldukça zengin olduğuna vurgu yapan Yılmaz, "Ziyaretçiler mağara içlerinde sarkıt ve dikitleri, irili ufaklı çok sayıda şelaleyi, endemik bitki türlerini, sığla ağaçlarını ve dağ keçilerini görebilirler. Bölgede yetiştirilen doğal ürünleri de sergileyerek ziyaretçilerin beğenisine sunacağız Ben de, doğada yürüyüş yapmayı seven bir insanım. Buradan, doğaseverlere ve dağcılara bir çağrıda bulunmak istiyorum; Büyük kentlerin stresinden, hengamesinden kurtulmak istiyorsanız Geyik Kanyonu sizleri bekliyor" diye konuştu.

Geyik Kanyonu'nu keşfe gelen dağcılara ve fotoğrafçılara rehberlik eden Mevlana İnce ise kanyonun Türkiye'nin sayılı kanyonlarından biri olduğunu anlatarak, "Ula Kaymakamlığı'nın projesi tamamen hayata geçtiğinde kanyon Türkiye'deki en gözde yürüyüş güzergahlarından biri haline gelir. 4-5 yıl sonra ise ziyaretçi sayısında rekor bir sayıya ulaşılır" ifadelerini kullandı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile