Gezi Parkı Odaklı Gelişmeler

Antalya'daki Gezi Parkı odaklı eylemler sırasında polisin kendisini darbettiğini öne süren Mustafa Düştegör, sorumlular hakkında suç duyurusunda bulundu.


Düştegör'ün avukatı Ahmet Evcin, İl Emniyet Müdürlüğünde görevli 40 civarında polis hakkında "İşkence, adam öldürmeye teşebbüs, bu suçlara yardım ve yataklık, yardım etme ve bildirim yükümlülüğünü yerine getirmemek" suçlamasıyla Antalya Cumhuriyet Başsavcılığına başvurdu.

Savcılığa verilen dilekçede, 3 Haziran'da Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan göstericilerin polis müdahalesi ile kaçtığı, bu sırada Kaleiçi'ne doğru koşan Mustafa Düştegör'ün Yivli Kafe'nin bahçesine sığındığı, saklandığı yerin tespit edilmesinin ardından sivil ve yelekli polisler tarafından sopalarla kendisine vurulmaya başlandığı anlatıldı.

Darp sonucu Düştegör'ün kendinden geçtiği kaydedilen dilekçede, şu iddialara yer verildi:

"Hıncını alamayan polisler, yerde sürükledikleri Düştegör'ü coplamışlardır. Bu sırada diğer polisler gözcülük yapmışlardır. İşkence bir suçtur ve cezalandırılmalıdır. Polis, film izler gibi işkence izleyemez. Bu suçlara emir vermek ve göz yummak da suçtur. Olayda bulunan polislerin tamamı cezalandırılmalıdır."

Öte yandan Düştegör'ün polisler tarafından darbedilmesinin yer aldığı öne sürülen güvenlik kamerası görüntüleri de savcılığa sunuldu.

Avukat Evcin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olayla ilgili şu ana kadar 7 polis memuruna ulaşıldığını söyledi.

Olaya karışan herkesin sorumlu olduğunu dile getiren Evcin, "Yaralıya müdahale etmeyen herkes sorumludur. Polisin sopalı bir şekilde gezmesi suçtur. Düştegör'e yapılan işkenceyi kimse filim izler gibi izleyemez. Burada adam öldürmeye teşebbüs vardır" dedi.

Olayda taş atan olmuşsa cezasını alacağını, gösteriden kaçan bir insana kimsenin kendince ceza veremeyeceğini vurgulayan Evcin, "40 civarında polis hakkında suç duyurusunda bulunduk. Savcılık dilekçeyi inceleyecek. Hepsinin cezalandırılması gerekir" diye konuştu.

İl Emniyet Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre ise Emniyet Genel Müdürlüğünden gelen müfettişler tarafından olayla ilgili inceleme yapıldı ve idari soruşturma başlatıldı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile