Gezi Parkı Protestosuna Adana’dan Destek

İstanbul Taksim’deki Gezi Parkı’nın yıkılmasına yönelik protestolara, Adana’dan da destek geldi.

Yaklaşık 600 kişilik grup, şarkılar söyleyerek ve halaylar çekerek polisin Taksim’deki müdahalesini protesto etti. Eyleme, ünlü rock sanatçısı Hayko Cepkin de katıldı.

Sosyal medya üzerinden örgütlenen yaklaşık 600 kişi, Atatürk Parkı’nda bir araya gelerek, Taksim’deki Gezi Parkı’nın yıkılmasına tepki gösterdi. Gezi Parkı’nın yıkılmaması için 4 gündür Taksim’de devam eden protestolara destek için düzenlenen etkinlikte eylemciler, şarkılar söyleyerek ve halaylar çekerek polisin müdahalesini protesto etti. Ezeli rakip olan Adanaspor ve Adana Demirspor taraftarının da sloganlarıyla destek verdiği eyleme, konser için kentte bulunan Hayko Cepkin de katılarak, destek verdi. Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan ünlü sanatçı, “Yapmaya çalıştığımız şey aslında rant sistemine direnebilmek, İstanbul’u ayakta tutabilmek. Bugün bütün şehirlerimizde, belirli saatlerde direniş yapılıyor. Bizde burada direnmeye devam ediyoruz” dedi

Cepkin, Taksim’de polisin müdahalesine ilişkin ise şunları söyledi:
“Burada da, oradaki gibi herhangi bir taşkınlık olmuyor ama tamamen kafalara bir şey yerleştirilmiş. O kafalara yerleştirilen şey her neyse insanları korkutmak ve sindirmek üzerine kurulu. Ama bu sefer sanırım yaş tahtaya bastılar. Bu sefer daha fazla büyüyen bir şekilde gözükür oldu.”
Gezi Parkı’nın yıkılmasına tepki gösteren grup, Atatürk Parkı’ndaki eylemini sürdürüyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile