Gezici Eğitim Otobüsünde Minikler Diş Taramasından Geçirildi

Gezici Eğitim Otobüsünde Minikler Diş Taramasından Geçirildi

Ankara`nın Mamak ilçesinde belediye, Diş Hekimleri Haftası kapsamında, Avrupa Birliği (AB) ile ortaklaşa sürdürdüğü Gezici Eğitim Okulu`nda eğitim gören anaokulu öğrencilerini ağız ve diş sağlığı konusunda bilgilendirerek diş taramasından geçirdi.

Bir hafta sürecek diş taramasında sosyal güvencesi olmayan çocuklara da Mamak Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından diş tedavisi uygulanacak.

Mamak Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü gezici eğitim otobüsünde eğitim gören yaklaşık 120 öğrenciye diş taraması gerçekleştiriyor.
Mamak Belediyesi Diş Hekimi Ebru Kantar tarafından gerçekleştirilen taramada öğrenciler, ağız-diş sağlığı ve bulaşıcı hastalıklardan korunma yöntemleri hakkında bilgilendiriliyor. Bir hafta boyunca gezici eğitim otobüsünün eğitim verdiği mahallelerde uygulanacak tarama, Altınevler, Anayurt, Gülveren, Gülseren, Dutluk ve Ekin olmak üzere 6 mahallede uygulanmaya başlandı.
Diş Hekimleri Haftası kapsamında uygulanan taramada, çocuklara diş fırçalama eğitiminin yanı sıra kişisel hijyenin önemi de anlatılıyor. Taramalar sonunda, sosyal güvencesi olmayan çocukların diş tedavisi Mamak Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü`nce gerçekleştirilecek.

Taramalarda bulaşıcı hastalıklara karşı alınacak önlemleri de sıralayan Kantar, öğrencilere diş fırçalama tekniklerini gösterdi.
Kantar, daha sağlıklı dişler ve gülüşler için dişlerin günde en az iki defa fırçalanması gerektiğini belirterek altı ayda bir diş hekimine kontrole gidilmesi gerektiğini kaydetti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile