Ggyd Başkanı Allıoğlu Açıklaması

Hüseyin Karatepe - Genç Girişim ve Yönetişim Derneği Başkanı Nezih Allıoğlu, nisan ayında enflasyonun beklentilerin altında gerçekleştiğini belirterek, "Düşüşün devam etmesini bekliyoruz" dedi.

Allıoğlu, Türkiye İstatistik Kurumunun nisan ayı enflasyon verilerine ilişkin AA muhabirine açıklamalarda bulundu. Nisan ayında Tüketici Fiyatları Endeksi'nin aylık yüzde 0,42 arttığını, Üretici Fiyatları Endeksi'nin ise yüzde 0,51 azaldığını hatırlatan Allıoğlu, enflasyonun yıllık bazda da yüzde 6,13 seviyesine indiğini kaydetti

Piyasa beklentisinin, TÜFE'de yüzde 0,68 civarında olduğunu belirten Allıoğlu, bu kapsamda gerçekleşen rakamın beklentilerin altında olduğunu ifade etti.

"Yeni sezon ürünlerinin piyasaya girişi, indirimlerin sona ermesi, ayakkabı ve giyimdeki fiyatları tetiklemiş, bu da nisan ayı enflasyon rakamlarındaki artışta en önemli büyük etken olmuştur'' diyen Allıoğlu, enflasyondaki düşüş trendinin devam edeceğini tahmin ettiklerini söyledi.

Merkez Bankasının yıl sonu enflasyon tahmininin orta noktası yüzde 5,3 olmak üzere, yüzde 4,1 ile yüzde 6,5 aralığında olduğunu anımsatan Allıoğlu, "Yıl sonu enflasyon oranının Merkez Bankasının hedeflediği gibi yüzde 5,3 olmasa bile yüzde 7,5 seviyesinin altında kalacağına inanıyoruz" değerlendirmesinde bulundu. -TÜİK- TÜİK, nisan ayında TÜFE'nin aylık yüzde 0,42 arttığını, ÜFE'nin ise yüzde 0,51 azaldığını açıklamıştı. TÜİK'in 2003 baz yıllı verilerine göre de nisan ayı itibariyle yıllık enflasyon ise TÜFE'de yüzde 6,13, ÜFE'de yüzde 1,70 olarak gerçekleşmişti. AA Finans "Enflasyon Beklenti Anketi"ne katılan ekonomistler, nisan ayında tüketici enflasyonunun yüzde 0,66 oranında gerçekleşeceğini tahmin etmişti.

17 ekonomistin katılımıyla gerçekleştirilen anket sonuçlarına göre, nisan ayı için enflasyon beklentisi en yüksek yüzde 0,80, en düşük ise yüzde 0,36 aralığında yer almıştı.
Yayıncı: Fazilet Özer
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile