Gıda Bankası Vatandaşların Yüzünü Güldürüyor

Kars Belediye Başkanlığı tarafından kurulan Gıda Bankası dar gelirli vatandaşları sevindirmeye devam ediyor.

Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş’un girişimleriyle belediye bünyesinde kurulan Gıda Bankası’nda her ay düzenli bir şekilde alış-veriş yapar gibi ihtiyaçlarını karşılayan vatandaşlar ise bu uygulamadan son derece memnun görünüyor.

Saatlerce kuyrukta bekleme, itişme kalkışma olmadan çarşı pazardan alış-veriş yapar gibi ihtiyaçlarını karşılayan vatandaşlar evlerinde sıcak çorbalarının kaynamasına vesile olan Başkan Nevzat Bozkuş ise dua ediyor.

Belediye bünyesinde gıda bankası kurarak dar gelirli vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak için önceden söz verdiklerini belirten Başkan Nevzat Bozkuş, “Alım gücü olmayan vatandaşlara Gıda Bankası’ndan yardımcı oluyoruz” dedi.

Başkan Bozkuş; “Biz belediye bünyesinde ‘Gıda Bankası’ kurduk. Böylece alım gücü olmayan, yaşlı, kimsesiz vatandaşlarımıza gıda yardımı yapmak istedik. En azından bu insanların mağduriyetini bir nispette olsa giderdiğimizi düşünüyorum. ‘Komşusu açken, tok yatan bizden değil’ sözünden de yola çıktık. Gıda Bankası’nda vatandaşlarımız rahatsız edilmeden ihtiyaçlarını rahatlıkla karşılıyor. Böylece evlerinin aylık ihtiyaçlarını gidermiş oluyorlar. Biz bu uygulamaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Gıda Bankası’ndan bir kereye mahsus değil, sürekli yardım yapıldığını kaydetti.

Nevzat Bozkuş; “Yardımsever işadamlarımızın katkılarıyla Gıda Bankamız her geçen gün biraz daha güçleniyor. Buradaki amaç yoksul vatandaşları rencide etmeden, onurlarını kırmadan sessizce evlerine kadar gidilerek yetkili personellerimiz tarafından gıda paketlerinin verilmesi sağlanıyor. Veya vatandaşlarımız bizzat eski Belediye binası altında bulanan Gıda Bankamıza uğrayarak kendi ihtiyaçlarını alış-veriş yapar gibi buradan karşılıyorlar. Biz gerçek ihtiyaç sahiplerine yardımlarımızı ulaştırıyoruz. Biz seçim öncesinde gıda bankası sözü vermiştik. Sözümüzü yerine getirdik. Gıda bankamızın kapılarını gördüğünüz gibi vatandaşlarımıza sonuna kadar açtık” şeklinde konuştu.

Kars Belediye Başkanlığı bünyesinde kurulan Gıda Bankası’ndan 950 aileye düzenli olarak gıda yardımı yapılıyor.

Gıda Bankası’na Kars ve Kars dışında bulunan yardımseverlerde destek veriyor

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile