Gıda Bankası Yoksulun Yüzünü Güldürüyor

Mustafakemalpaşa Belediyesi Gıda Bankası yoksul ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardım elini uzatıyor

Mustafakemalpaşa Belediyesi Gıda Bankası yoksul ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardım elini uzatıyor. Belediye meclisinin aldığı kararla 'Gıda Bankası'nın tüm hazırlıkları tamamlandı ve ihtiyaç sahipleri yararlanmaya başladı.
Mustafakemalpaşa Belediyesi Yerel Gündem 21 Genel Sekreteri Nuray Laçiner, toplumda yardımlaşma duygusunu güçlendirerek, yardıma ihtiyacı olanlara yardım edebilecekler arasında bir köprü oluşturmak istediklerini söyledi. Gıda Bankası'nı 2010 Mayıs ayında projelendirdiklerini anlatan Laçiner, "Bankanın kurulması 5 bin liraya mal oldu. Malzemeler yardımsever vatandaşlarımız ve firma sahipleri tarafından bağışlandı. Başlangıçta belirlediğimiz 200 aile bankamızdan faydalanacak. Bu sayıyı yılsonuna kadar aylık 300 aileye, önümüzdeki yıl 600 aileye çıkarmayı hedefliyoruz. Gıda Bankası hafta içi iki görevliyle vatandaşlarımıza hizmet verecek. Ayrıca yardım alanlar arasında evden çıkamayacak durumda olanlar içinde özel olarak yardım yapılacak. Şuan aylık alış veriş miktarını aile başına 25-50 TL arasında belirledik" dedi.
KARTLA ALIŞVERİŞ
Gıda bankasından yararlanacak vatandaşlara kart dağıtıldı. Bu kartlara ise belli kredi yükleniyor. Yoksul vatandaşlar, gıda bankasından istediği alışverişi yapacak. Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan da yoksul vatandaşların sadece ramazan ayında değil bütün yıl boyunca hatırlanacağını belirterek, "Burada önemli olan yoksul vatandaşlarımıza 12 ay ulaşmak. Bunun için uzun bir süredir bir çalışma yürütüyorduk. Bunun sonuna geldik ve artık Gıda Bankamızın kapılarını halkımıza açtık. Kartları vatandaşlarımıza tek tek dağıttım. Bu kartları ve Nüfus Cüzdanları ile birlikte Gıda Bankamıza geldiklerinde ihtiyaçlarını aynı marketten alır gibi alacaklar ve evlerine gidecekler. Gelemeyecek durumda olan vatandaşlarımızı da biz evlerinden alıp yine evlerine bırakacağız. Yardımsever halkımızın da buraya katkılarını bekliyoruz. Şu anda 200 aileye ulaştık. Bu sayı ileriki günlerde artacak ama gönlümüzden geçen, bu sayı hiçbir zaman artmasın, hatta eksilsin"dedi.
DESTEK VEREN KİŞİ VE FİRMALAR
Mustafakemalpaşa'daki yoksul ailelere destek vermek, onların ihtiyaçlarını karşılamak üzere kurulan Gıda Bankasına ilk etapta ise şu kişi ve firmaların destek verdiği bildirildi: Cemal Batır, Timur Temizlik, Sefa Mefruşat Ltd.Şti.,Hande Otel San.Tic.Ltd.Şti., Emek Yağ Sanayi Aş.,Ertuğrul Helva Gıda San., Tat Konserve Aş., Mert Ticaret, Paşa Tuz, Kazım Yüzgüllü, Öztek Genel Temizlik Ltd.Şti., Vedat Süngü, İbrahim Yavuz, Bandırma Gross Market,Aslanoba Gıda San.Tic.Aş., Yalçınlar Beko Tic., Zeki Dink, Fatih Şenkoyuncu, Karacabey Çeltik Gıda, Kadir Özkara, Dardağan Gıda, Tayfur Gross Market, Özcan Kolonyaları, Zeynep Mantı ve Şen Kuyumculuk.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile