Gida Denetiminde Son Kullanma Tarihi Geçmis Bebek Mamasi Tespit Edildi

Gida Denetiminde Son Kullanma Tarihi Geçmis Bebek Mamasi Tespit Edildi

Diyarbakir Baglar Belediyesi Saglik Isleri Müdürlügü ekipleri tarafindan gerçeklestirilen denetim ve kontrollerde, son kullanma tarihi geçmis çok sayida peynir, sosis, tavuk ve çocuk mamasi tespit edilerek imha edildi.

Baglar Belediyesi Saglik Isleri Müdürlügü ekipleri, hava sicakliklarinin artmasi ve korona virüs vaka sayilarinin yeniden yükselmesi üzerine gida denetimlerini siklastirdi. Ilçe genelinde sahaya çikarak gida ürünlerinin satildigi bölgelerde çalisma yapan ekipler, sofralarin vazgeçilmezi olan süzme peynir, krem peynir, sosis ve tavuk gibi ürünlerin son kullanma tarihleri geçtigi halde raflarda vatandaslara satilmaya devam edildigini tespit etti.

Yapilan denetimlerde, son kullanma tarihi geçtigi halde çocuk mamalarinin da satilmaya devam edildigini tespit etti. Gida ürünlerinin insan sagligini hiçe sayacak sekilde sagliksiz ve hijyensiz kosullarda bulunduruldugunu ortaya çikaran ekipler, kurallari ihlal eden is yeri ve firmalar hakkinda yasal tutanak tutarak, tespit edilen ürünlerin imha edilmesini de sagladi.

Vatandaslarin temiz, hijyen ve güvenilir gida tüketmelerini saglamak üzere denetimler gerçeklestirdiklerini belirten Baglar Belediye Baskani Hüseyin Beyoglu, kontrollerin kararlilikla devam edecegini belirtti.

Son zamanlarda salgin hastalik riskinin arttigini, bunun gida güvenligini çok daha önemli hale getirdigini ifade eden Baskan Beyoglu, “Kendisine, ailesine ve topluma karsi sorumlulugunu bilen esnafimiz bunu zaten yapmaz. Gida sagligi hayati önem tasiyor, ihmal kabul etmez. Neticede günlük olarak sofralarimiza gelen ürünler. Esnafimizin çok büyük bölümü kurallara riayet ediyor. Ancak bunu ihlal ve ihmal edenler de var. Biz de ekiplerimiz araciligiyla uyarilarimizi yaparak önlemlerimizi aliyoruz. Herkesi bu süreçte hassas davranarak gida sagligi ve gida güvenligi konusunda dikkatli olmaya davet ediyoruz. Görevini yapmayanlari ise bize bildirin” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile