Gıda Denetimleri Arttırıldı

Gıda Denetimleri Arttırıldı

Sakarya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Erdemir 5 Mart’ta yürürlüğe giren Türk Gıda Kodeksi Et ve Et Ürünleri Tebliğinin uygulanmasını kontrol etmek amacıyla denetimlere başladıklarını belirterek denetimlerin artarak devam edeceği mesajını verdi.

5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında denetim ve kontrollerin Müdürlük tarafından gıda işletmelerinin riske dayalı denetimleri, Bakanlık ve İl Yıllık Kontrol Planları, şikayet ve bildirimlere göre yürütüldüğünü aktaran Sakarya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Erdemir; “Bu kapsamda sadece Et ve Et Ürünlerinin kontrolüne yönelik olarak 2011 yılında 99 adet, 2012 yılında 135 adet, 2013 yılı Şubat ayı sonu itibariyle ise 16 adet numune alınmıştır. Bu numunelerin 94 tanesi ette tür tayininin yönelik olarak alınan numunelerdir” dedi.

Erdemir ayrıca 5 Mart’ta yürürlüğe giren Türk Gıda Kodeksi Et ve Et Ürünleri Tebliğinin uygulanmasını kontrol etmek amacıyla, tebliğin yürürlüğe girdiği 5 Mart tarihinde denetimlere et ve et ürünleri üretim tesislerinden başlandığını söyledi.

Sakarya’da Faaliyet gösteren et ve et ürünleri üretim tesislerinde Müdürlüğün gıda kontrol görevlileri tarafından üretimde kullanılan ham maddelerinin kontrol edildiğini kaydeden Erdemir; “Kırmızı ve beyaz etin karıştırılarak kullanılıp kullanılmadığı kontrol edildi. Kullanımı yasaklanan Mekanik Ayrılmış Et, soya proteini ve nişasta vb. maddelerin bulunup bulunmadığı ve firmaların yeni tebliğe uygun üretim yapıp yapmadığı denetlenmiştir. Tebliğin yürürlüğe girdiği gün başlayan denetimlerimiz önümüzdeki günlerde de aralıksız devam edecektir” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile