Gıda İşletmelerine Hijyen Eğitimi

ANKARA - Ankara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile gıda işletmelerine yönelik yürüttüğü temel hijyen eğitimlerine devam ediyor.

Ankara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, pide, simit ve çörek üreticilerine yönelik verilen eğitimlere katılan 106 kişiye sertifikaları törenle verildi.

Törende konuşan İl Müdür Yardımcısı Ali Elçin, 2012 yılından bu yana ekmek ve unlu mamul sektöründe çalışan 8 bin 906 kişiye eğitim verildiğini, Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği ile getirilen mevzuat hükümleri kapsamında eğitimlerin devam edeceğini belirtti.

Eğitimlerin sadece ekmek ve unlu mamul sektöründe çalışanlarla sınırlı olmadığını ifade eden Elçin, Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte yürütülen projede de bin 613 öğretmen ve öğrenciye eğitim verdiklerini bildirdi.

Türkiye Kebapçılar, Pastacılar ve Tatlıcılar Federasyonu Başkanı Aykut Yenice ise Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın 5996 Sayılı Kanun ile çok çağdaş ve tarihi bir yasaya imza attığını ifade ederek, başta Bakan Mehdi Eker olmak üzere bakanlığın tüm bürokratlarına teşekkür etti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile