Gıda İşletmelerine Kayıt Belgesi Uyarısı

Ankara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhsin Temel, gıda üretimi yapan, satışa ve toplu tüketime sunan işletmelere kayıt belgesi almaları için tanınan sürenin dolmasına bir ay kaldığını bildirdi.


Temel, yaptığı yazılı açıklamada, 31 Aralık 2013'e kadar kayıt belgesi almayan işletmelerin, idari para cezası ve faaliyetin durdurulması ile karşı karşıya kalacağını belirtti.

Gıda İşletmelerinin Kayıt ve Onay İşlemlerine Dair Yönetmelik kapsamında söz konusu işletmelere süre tanındığını ifade eden Temel, şunları kaydetti:

"Bu yönetmelik hükümlerine göre gıda üretimi yapan, satışa ve toplu tüketime sunan işletmelere kayıt belgeleri almaları için 31 Aralık 2013'e kadar süre verilmişti. Bu tarihe kadar kayıt belgesi almayan gıda üretim işletmelerine 2 bin 560 lira, satış ve toplu tüketim işletmelerine bin 279 lira ceza uygulanacak ve faaliyetleri durdurulacaktır."

Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği 17 Aralık 2011'den önce çalışma izni ve gıda sicili belgesi almış ve halen faaliyet gösteren gıda işletmelerinin de aynı kapsamda bulunduğunu belirten Temel, şöyle devam etti:

"Mevzuat gereği market, manav, bakkal, büfe, pastane, kasap, şarküteri, balıkçı, kuruyemişçi, toptancı, lokanta, restaurant, yemekhane, dönerci, fast-food, kafe, bar, çay ocağı, kantin ve gıda ambalajı üreten ve satan işyerleri vb. tüm gıda üretim, satış ve toplu tüketim yerlerinin, il veya ilçe müdürlüklerinden kayıt işlemlerini yaptırarak belge almaları gerekiyor."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile