Gıda Sektöründe Hijyen Eğitimi

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ile şžehitkamil Mesleki EğŸitim Merkezi işŸbirliğŸinde düzenlenen hijyen eğŸitimleri devam ediyor.

GSO'dan yapılan açıklamaya göre, gıda üretim ve perakende işŸyerleri, hazır yemek hizmeti, işŸyeri ve kurum yemekhaneleri, restoranlar ve diğŸer benzeri gıda hizmetlerinin sunulduğŸu yerlerin çalışŸanlarına yönelik hijyen eğŸitimleri düzenleniyor. AşŸçı, servis görevlisi, pastacı, şŸef, yönetici ve hububat üretimi çalışŸanları olmak üzere yaklaşŸık 750 kişŸinin katıldığŸı eğŸitimin ilki tamamlandı.
Toplam 8 saat süren hijyen eğŸitimini başŸarıyla tamamlayanlara Milli EğŸitim BakanlığŸı (MEB) onaylı sertifika verildi.

Katılımcılara hijyen konusunda bilgiler veren Biyolog Aykut LJevikbaşŸ, besin kaynaklı salgınların yüzde 20'sine enfekte bireylerin neden olduğŸunu belirterek, şŸunları kaydetti:
"LJalışŸanların insan sağŸlığŸı yönünden sorumluluklarının farkına vararak üretimin tüm aşŸamalarında kişŸisel sağŸlık ve temizlik kurallarını uygulaması son derce önemlidir. Güvenli gıda zararlı mikroorganizma bulundurmayan temiz gıdadır. Gıda güvenliğŸi ise kamu sağŸlığŸı açısından gıdaların tüketicilerin sağŸlığŸına zarar verebilecek her şŸeyden uzak tutulması ve korunmasıdır."
 
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile