Gıda Ürünleri Satan Seyyar Satıcılara Temizlik Ve Hijyen Eğitimi Verildi

Kilis Belediyesi tarafından hazırlanan, SODES kapsamındaki "Yürüyen Şehir Mobilyaları" isimli proje ile kentteki simit ve kaynamış mısır gibi gıdaların hijyenik ortamlarda satılması amacıyla seyyar satıcılara temizlik ve hijyen eğitimi verildi.

Yüksek Gıda Mühendisi Hülya Soydinç tarafından verilen temizlik ve hijyen konulu eğitime gıda satışı yapan seyyar satıcılar yoğun ilgi gösterdi.

Kilis Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut, "İlimizde simit ve mısır gibi gıdaların satışı hijyenik olmayan ortamlarda, elde tepsilerde ve açıkta olmak üzere uygunsuz koşullarda yapılmaktadır. Hijyenik olarak uygun olmayan bu gıda ürünlerinin satış şekli hem vatandaşlarımızın sağlığını olumsuz etkilemekte hem de şehrimizde bu tür satıcıların ve bakımsız satış arabalarının varlığı şehir estetiğini olumsuz etkilemektedir.Bizler bunun için belirlemiş olduğumuz bu satıcılara bugün burada temizlik ve hijyen

konusunda eğitim veriyoruz.Seyyar arabalarıyla birlikte simitçilere ve mısırcılara ayrı renk olmak üzere iş önlüğü ve ayakkabı vereceğiz ve bu arkadaşlarımızı sürekli denetleyerek kurallara uymaları sağlayacağız. Bu seyyar satıcılarımıza hijyenin sağlamasına katkıda bulunacak olan mısır ve simit arabalarının dağıtılmasıyla hem şehrimizde bir değişim yaratılacak hem de daha uygun ve hijyenik şartlarda satış yapmaları sağlanacaktır" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile