Gikder'den Kentsel Dönüşüm Sorusu

Gümüşhane İktisadi ve Kültürel Kalkınma Derneği (GİKDER) Başkan Yardımcısı Yaşar Köse, Gümüşhane insanının çağdaş ve modern bir kent olması yönünde en büyük hayali olan kentsel dönüşüm projesi ile ilgili yetkililerin gerekli çalışmaları yapmadıklarını iddia etti

  Gümüşhane İktisadi ve Kültürel Kalkınma Derneği ( GİKDER ) Başkan Yardımcısı Yaşar Köse , Gümüşhane insanının çağdaş ve modern bir kent olması yönünde en büyük hayali olan kentsel dönüşüm projesi ile ilgili yetkililerin gerekli çalışmaları yapmadıklarını iddia etti .
Yaptığı basın açıklamasında , gelinen noktada kentsel dönüşümün kamuoyu gündeminden düşmesinin , " kentsel dönüşüm projesi rafa mı kaldırılıyor? " sorularını da beraberinde getirdiğini ifade eden Köse , " Kentsel dönüşüm Gümüşhane halkının yıllarca özlemini duyduğu ve heyecanlandığı konuların başında gelmiştir . Şehrimizin şuan bazı semtlerindeki yapılaşma maalesef şehrimizin görüntüsü adına hiç de hoş bir manzara değildir . Gerek belediye başkanının gerekse milletvekillerimizin kentsel dönüşüm hakkında kamuoyunda çıkan açıklamaları Gümüşhane halkında büyük bir memnuniyetle karşılanmıştı . Bu projenin hayata geçirilmesinde en büyük sorumluluk Gümüşhane Belediyesi ' ne düşmektedir . Gümüşhane Belediyesi merkezi hükümetle el ele verip kentsel dönüşüm projesini gerçekleştirmek zorundadır . Kentsel dönüşüm projesi gerçekleştirilirken bölgedeki insanlarımızın sosyo-ekonomik yönleri de ele alınarak şehrimizde uygulamaya konulacak bu önemli proje marifetiyle konut ihtiyacını bir ölçüde karşılarken ; sosyal duyarlılıkla , rahat , huzurlu , yaşanabilir , çevre sorununu asgariye indiren hak sahiplerini mağdur etmeden rahatlatıcı bir kamulaştırma sonucunda çağdaş görünümüyle şehrimizi geliştirip güzelleştirmek gerekmektedir " dedi .
Kentsel dönüşüm projesinin Gümüşhane ' nin geleceği adına artık dönülmez bir noktaya geldiğine değinen Köse , " Artık top başta belediye başkanımız olmak üzere ilimiz siyasetçilerindedir " diye konuştu .

KENTSEL DÖNÜŞÜM İÇİN TOPLANTI
Köse , önümüzdeki günlerde kentsel dönüşümle ilgili Gümüşhane ' deki sivil toplum örgütleri ve uzmanlarla birlikte geniş katılımlı toplantılar düzenleyeceklerini belirttiği açıklamasında şunları söyledi :
" Şehrimizin çağdaş ve modern bir şehir olması yönünde hayatı önem taşıyan bu projenin gerçekleşmesi yönünde tüm kesimlerin üzerine düşen görevi yerine getirmesini bekliyoruz . Kentsel dönüşüm projesinden bu saatten sonra vazgeçmek bu şehrin geleceğine yapılabilecek en büyük kötülük olacaktır . Kentsel dönüşümde en büyük sorumluluk Belediyededir . Belediye gerekli duyarlılığı göstererek bu işin takipçisi olması gerekmektedir . Ya kentsel dönüşüm hiç gündeme getirilip bu şehrin insanlarını boş yere umutlandırılmayacaktı yada bu işe başlandıysa bu proje tüm olumsuzluklara rağmen bitirilmesi gerekmektedir . Hiç kimse bahanelere sığınıp bu projeyi rafa kaldırma cüretinde bulunmasın , artık ok yaydan çıkmıştır . Kentsel dönüşüm projesini gerçekleştirenleri bu şehir her zaman hayır ile anacağını belirtmek istiyorum aksi durumda ise bu projeyi hayata geçiremeyenleri ise hiçbir zaman affetmeyecektir . Kentsel dönüşüm projesi Gümüşhane ' nin geleceği adına sorumluluk sahibi kişilerin imtihanı ve şehrimiz için yüzyılın projesi olacaktır . "
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile