Podyumpark Park Fuaye Alanı’nda açılan sergide, resim, heykel, seramik, grafik, özgün baskı, yerleştirme, fotoğraf ve tekstil gibi farklı disiplinlerden, 23 sanatçı ve akademisyenin tarihteki ilk yazılı destan olan Gılgamış’ı kendi teknikleriyle yorumladıkları eserler yer alıyor. Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Başkanı Doç. Dr. Gonca Erim, geçmişte Gaziantep ilinin Suriye sınırındaki Karakamış ilçesinin (Uruk) kralı Gılgamış’ın aradan binlerce yıl geçmesine rağmen sanata konu olmaya ve ilham vermeye devam ettiğini söyledi.
Erim, sanatçıların, Gılgamış’ın ölümsüzlüğü ararken yaşadığı olayları, hayat-ölüm, savaş-barış, iyi-kötü gibi insanoğlu için temel kavramları sorgularken, Anadolu’ya has bir tarih bilinci oluşturma düşüncesiyle hareket ettiklerini; ayrıca tek bir konuda çeşitli malzemelerin, duyguların ve formların birlikteliğiyle şehir kültürüne katkı sağlamayı arzu ettiklerini söyledi.
Doç. Dr. Erim, “Duygularını, düşüncelerini sembollerle, fırça vuruşlarıyla, metalin soğukluğu ve ahşabın sıcaklığıyla ifade eden sanatçı ve akademisyenlere teşekkür ediyorum” dedi.
Sergi 5 Mart’a kadar açık kalacak.
'Gılgamış' Sergisi
Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı’nda görev yapmış ve halen yapmakta olan 23 sanatçı ve akademisyen, “Gılgamış” temalı sergide bir araya geldi.