Gina Mercimek Davasinda Mütalaa Açiklandi

Gina Mercimek Davasinda Mütalaa Açiklandi

Kilis’te 9 yasindaki yabanci uyruklu Gina Mercimek’in cinsel istismara maruz birakildiktan sonra öldürülmesiyle ilgili dava da yargilanan Sanik Azittin Altinöz, olay gününe iliskin kamera kayitlarinin yeniden incelenmesi talebinde bulundu. Mahkeme heyeti dosyadaki deliller dikkate alinarak yeni incelemelerini dosyaya yenilik katmayacagi gerekçesi ile talepler reddedildi.



Kilis’te 4 Nisan 2023 tarihinde okuldan çiktiktan sonra kaybolan 9 yasindaki yabanci uyruklu Gina Mercimek’in, cinsel istismara maruz birakildiktan sonra boynuna briket baglanip su kuyusuna atilarak öldürülmesiyle ilgili görülen davanin 4’üncü durusmasi sonrasi aile avukatlari tarafindan basin açiklamasi yapildi. Aile Avukati Sümeyye Gökçe açiklamasinda, “Savcilik makami mütalaayi açiklayarak, her iki saniginda Kisiyi Hürriyetinden Yoksun Kilma, Çocuklarin Cinsel Istismari, Kasten Öldürme suçlarindan cezalandirilmasini istedi. Mahkeme heyeti durusmayi 6 Mayis’a erteledi” dedi.



“Karar durusmasi 6 Mayis’a ertelendi”

Karar durusmasinin 6 Mayis 2024 tarihine erteledigine dair açiklamalarda bulunan Yeryüzü Çocuklari Dernegi Avukat Sümeyye Gökçe, “9 yasinda vahsice katledilen Gina Mercimek’in ailesinin avukatlari olarak davayi takip etmek üzere Kilis Adliyesindeydik. Savcilik makami her iki sanigin da “Kisiyi Hürriyetinden Yoksun Kilma, Çocugun Cinsel Istismari ve Kasten Öldürme” suçlarindan cezalandirilmasini kamu adina talep etti. Davanin karar durusmasi 6 Mayis tarihinde yine Kilis Agir Ceza Mahkemesinde görülecek. Saniklarin üzerlerine atilan suçlarin en üst haddinden cezalandirilmalari için dosyayi takip etmeye devam edecegiz. Bizler istiyoruz ki tüm çocuklar çocuk kalabilsin ve katliamlarin, zulümlerin, kötü senaryolarin degil oyunlarin, güzel hatiralarin ve mutluluklarin kahramanlari olabilsinler” dedi.



Sanik Altinöz, kamera kayitlari tekrardan incelenmesini istedi

Mahkeme heyeti, Saniklarin kovusturulmanin genisletilmesi hususundaki talepleri alindi. Sanik Azittin Altinöz, olay gününe iliskin kamera kayitlarinin yeniden incelenmesi talebinde bulundu. Mahkeme heyeti tarafindan olay tutanaklari ve dosyadaki deliller dikkate alinarak yeni incelemelerini dosyaya yenilik katmayacagi gerekçesi ile kovusturulmanin genisletilmesi yönündeki talepler reddedildi. Savcilik makami, saniklarin her ikisinin de üzerine atili suçlardan cezalandirilmasi yönündeki mütalaasini açikladi.

Savcilik makami, kamu adina her iki sanigin da “Kisiyi Hürriyetinden Yoksun Kilma, Çocuklarin Cinsel Istismari ve Kasten Öldürme” suçlarindan cezalandirilmasini talep etti.

Ne olmustu

Kilis’te Okçular Mahallesi, Selvili Medrese Sokak’ta yasayan 9 yasindaki yabanci uyruklu Gina Mercimek, 4 Nisan 2023’te okuldan çiktiktan sonra kayboldu. Gina’nin cesedi, 6 Nisan’da ayni sokakta yasayan Hüseyin Boguç’a ait evin bahçesindeki su kuyusunda bulundu. Gina’nin boynuna briket baglanarak su kuyusuna atildigi tespit edildi. Olayin ardindan gözaltina alinan Hüseyin Boguç ve Azittin Altinöz tutuklandi. Saniklar hakkinda ’ Kisiyi Hürriyetinden Yoksun Kilma, Çocuklarin Cinsel Istismari, Kasten Öldürmek’ suçlarindan agirlastirilmis müebbet hapis istemiyle dava açildi. Görülen 4’üncü durusma 26 Nisan 2024 görüldü ve saniklarin tutukluluk halinin devamina karar verildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile