Giresun Belediye Baskani Aytekin Senlikoglu, Görevdeki 3,5 Yilini Degerlendirdi

Giresun Belediye Baskani Aytekin Senlikoglu, Görevdeki 3,5 Yilini Degerlendirdi

Giresun Belediye Baskani Aytekin Senlikoglu, göreve geldikleri süre boyunca 359 milyon liralik yatirim yaptiklarini dile getirdi.

Giresun Belediye Baskani Aytekin Senlikoglu, Kale Belediye Sosyal Tesislerinde basin mensuplariyla bir araya geldi. Baskan Senlikoglu, göreve geldikleri günden bu yana geçen 3,5 yillik süreci degerlendirerek tamamlanan projelerin 359 milyon lira oldugunu, devam eden projelerin maliyetinin ise 600 milyon lira oldugunu ifade etti.

Senlikoglu, Millet bahçesi projesinin yeniden düzenlenen ihale süreciyle ilgili, “TOKI ihaleyi yeniden yapti. Teklifler var. Insallah 1 ay içerisinde yer teslimi yapilarak Millet bahçesinin yapimi devam eder” dedi.

Giresun’un trafik sorununu büyük ölçüde rahatlatacak projelerden olan dal-çik projesiyle ilgili planlamalarin devam ettigini belirten Senlikoglu, “Devlet bütçesi açisindan ciddi bir maliyet. Zaman zaman tartismalara konu oluyor. Teknik olarak geçen hafta itibariyle genel müdürümüz ve daire baskanimiz bölge müdürümüzü yönlendirdi. Tekrar teknik arkadaslarimizla proje üzerine görüs alisverisinde bulunduk. Biliyorsunuz geçen yil yatirim programina alinmisti. Insallah hedefimiz kisa süre içerisinde en azindan seçim öncesinde projeye bir kazma vurmak ve baslayabilmek. Tabi bizim açimizdan zorlayarak gittigimiz bir süreç. Gerçekten devlet açisindan maliyetli bir is ama sehrimiz açisindan da elzemdir” dedi.

Senlikoglu, yapimi devam eden Balikçi Barinagi ve Su Ürünleri Merkezi projesinin tamamlandiginda Türkiye’nin en büyük balikçi barinagi olacagini belirtti.

Giresun’u baligin merkezi yapacaklarini söyleyen Senlikoglu, “Giresun’u baligin merkezi yapacagiz demistik. Bizim tek geçim kaynagimiz findik degil. Balikçilik bu sehir için ciddi bir geçim kaynagidir. Türkiye’nin en büyük balikçi barinagina geçen yil Cumhurbaskanimizin talimati ve Ulastirma Bakanimizin destekleriyle baslandi. Balikçi barinaginin kenarinda yaklasik 50 dönümlük araziye soguk hava deposu ve balik hali planlamamiz var. Ulastirma Bakanligi tarafindan burasi yapildiktan sonra insallah Tarim Bakanligina devredilecek. Bizlerde belediye olarak bakanligimizla birlikte oradaki imalatimizi tamamlamis olacagiz” diye konustu.

Üst yapi ve alt yapi çalismalariyla ilgili de bilgi veren Senlikoglu, “Üst yapi çalismalarinda 70 bin ton asfalt, 23 kilometre yeni yol, 18 bin metreküp beton yol, 15 bin metreküp tas duvar ve tahkimat, 175 bin metrekare parke yol ve kaldirim 5 bin 500 metre ferforje korkuluk, 1409 metrekare tel ag, 7 bin 950 metrekare kaldirim baski beton, 5 adet muhtarlik evi yapildi. Alt yapi çalismalarinda ise 8 bin 750 metre asbest boru degistirildi. 5 adet içme suyu derin kuyu açildi. Içme suyu, sebeke, terfi ve abone hatti seklinde 187 bin 500 metre hat çekildi. 657 adet içme suyu motor ve malzeme alimi yapildi. 37 bin metre kanalizasyon ve yagmur suyu hatti çekildi” seklinde konustu.

Baskan Senlikoglu, planlanan projelerle ilgili ise su bilgileri verdi:

“Plajlar bölgesi 2. etap çalismalari, Cinahmet pazari bölgesinde kentsel dönüsüm, Cumartesi pazari bölgesinde otopark, yöresel üretim fabrikasi, Özgürlük yolunda düzenleme, içme suyu hatti projesi, sifir atik tesisi projesi, findik müzesi, günes enerjisi projesi, bisiklet ve yürüyüs yolu çalismalari, Boztekke caddesinde yenileme, Nizamiye mahallesine katli otopark, Eriklimani bölgesinde yöresel findik ürünleri satis noktasi, Ülper bölgesinde santiye planlamasi, hayvan kesimhanesi ve hayvan pazari projesi."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile