Giresun Belediyesi'nden Köylerdeki Su Sorununu Çözmenin İlginç Yolu

Giresun Belediyesi'nden Köylerdeki Su Sorununu Çözmenin İlginç Yolu

Mahallelerinin su sorununu çözen Giresun Belediyesi köylere de su hizmeti götürmeye başladı

Mahallelerinin su sorununu çözen Giresun Belediyesi köylere de su hizmeti götürmeye başladı. Hizmet sınırlarını aşan Belediye Başkanı Kerim Aksu, kilometrelerce uzaktaki bir çok köylerin su sorununu çözmek için üstün çaba sarf ettiğini ifade etti.
Bu yıl yaz mevsiminin aşırı sıcak geçmesi nedeniyle kuraklıktan etkilenen bir çok köy, bu kez susuzluk tehlikesiyle karşı karşıya kalınca Giresun Belediyesi susuz kalan köylere su taşımaya başladı. Son yılların en sıcak yaz mevsiminin yaşandığını hatırlatan Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, "Tüm Türkiye'de olduğu gibi Giresun'umuzda da kuraklığın etkileri ciddi bir şekilde görülmeye başlandı. Köy ve mezralardaki kaynak sularının kuruması üzerine köylerimizde yaşayan halkımızın su sıkıntısı yaşadığını tespit ettik. Biz de Giresun Belediyesi olarak tespit ettiğimiz köylerimize su gönderiyoruz" dedi.
Giresun'da bir çok köyün, meydana gelen kuraklıklardan dolayı susuz kaldığını da ifade eden Aksu, "Bu yıl yaz mevsiminin sıcak geçmesi ve fındık döneminde köylerimizdeki hanelerde yaşayan kişi sayısının artması nedeni ile köylerimizde su kaynaklarının yetersiz kaldığını gördük. Bu nedenle bir çok köyümüze itfaiye araçlarımızla su nakliyesi yaparak Ramazan ayında susuz kalan halkımızın su ihtiyacını gidermeyi planlıyoruz. Aralıksız devam eden bu çalışmalarımızı halkımızın su sıkıntısını giderene kadar sürdüreceğiz. Aslında köylerimizin su sorununu gidermek, bizim görevimiz değil. Fakat, köylerimizde yaşayan insanlar da bizim insanlarımız. Halkımızın bu sıkıntısı görülmediği için köylerimize bu hizmeti götürme kararı aldık. Giresun Belediyesi olarak imkanlarımız doğrultusunda her zaman tüm halkımızın yanında olacağız" şeklinde konuştu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile