Giresun Belediyesi'nin Kurban Bayramı hazırlıkları tamamlandı

Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, belediye olarak Kurban Bayramı'yla ilgili tüm hazırlıkların tamamlandığını söyledi.

Aksu, Küçükköy Mahal

Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, belediye olarak Kurban Bayramı'yla ilgili tüm hazırlıkların tamamlandığını söyledi.

Aksu, Küçükköy Mahallesi'nde kurulan kurbanlık hayvan pazarında kurbanlık satıcılarını ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada; belediye olarak, geçmiş yıllarda gerek kurbanlık hayvan pazarlarında, gerekse de kurban kesimleri sırasında yaşanan olumsuzlukların önüne geçmek için çok ciddi çalışmalar yaptıklarını belirtkerek, "Giresun halkı, bu yıl daha rahat ve layık olduğu şekilde bir bayram geçirecek." dedi.

Belediye olarak Kurban Bayramı'yla ilgili tüm hazırlıkların tamamlandığını hatırlatan Aksu, "Geçmiş yıllara oranla daha modern ve sağlıklı bir kurbanlık hayvan pazarı oluşturduk. Altyapısı tamamlanan kurbanlık pazarında, en büyük ihtiyaçlar olan içme suyu ve tuvalet sorunu bulunmuyor. Gerek satıcılar, gerekse de alıcılar daha modern ve iyi bir pazara kavuştu. Yine bayramla ilgili diğer tüm hazırlıklarımızı da tamamladık. Küçükköy, Teyyaredüzü, Cinahmet ve Batlama mevkiileri ile et kombinemizde kesim yapımı için yerler hazırladık. Büyükbaş hayvan kestirecek vatandaşlarımız bayram süresince et kombinamızda hayvanlarını ücretsiz olarak kestirebilecekler. Yine 15 kişilik nöbetçi bir temizlik ekibi satış ve kesim yerlerinde hazırda bulunacak. Bu ekip kurban kesenlere poşet ve havlu dağıtacak, kurban kesimlerinde, taşıma işlerinde, kısacası her konuda halkımıza yardımcı olacak." dedi.

Aksu, halkı bilinçlendirmek adına kurban alımı, kesimi ve sonrasında neler yapılması gerektiği hususunda el broşürleri hazırladıklarına dikkat çekerek, bunların pazar yerinde halka dağıtılacağını kaydetti. Bayram süresince de belediyemizin ekipleri, her türlü soruna karşı hazır bulundurulacağını ifade eden Aksu, problemlere anında müdahale edileceğini vurguladı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile