Orman ve Su İşleri Bakanlığı 12. Bölge Müdürlüğü Giresun Şube Müdürü Ertan Kuduban, burada yaptığı konuşmada, sülünleri Samsun Gelemen Sülün Üretme İstasyonu'ndan bir süre önce adaptasyon için Dokuzgöz mevkisine yerleştirdiklerini söyledi.
Bölgede ilk etapta 500 sülünü doğayla buluşturduklarını belirten Kuduban, şöyle devam etti:
"Bıraktığımız sülünlerin yüzde 50'sini yaşatabilirsek hayvan sayımız gelecek yıllarda 10 binleri, 20 binleri bulacaktır. Bu da Avrupa ülkelerinde olduğu gibi bölgemizi turizme kazandırıp, ekonomiye katkı sağlayacaktır. Sülünlerin doğaya bırakılma çalışmalarımızda bize destek veren Görele Avcılar ve Atıcılar Derneğine teşekkür ediyorum."
Görele Kaymakamı Ünal Kılıçarslan ise, doğal dengenin korunması ve sülün neslinin devamının sağlanması amacıyla yapılan bu uygulamayı desteklediklerini belirtti.
Sülün bırakımına Görele Belediye Başkanı Ertuğrul Melikoğlu, İlçe Emniyet Müdür Vekili İlhan Yıldırım, Görele Avcılar ve Atıcılar Derneği Başkanı İlhan Fuat Tavacı ve bazı daire amirleri katıldı.
İlçede bir hafta sonra ikinci etapta 500 sülünün daha doğaya bırakılacağı öğrenildi.
Giresun'da 500 Adet Sülün Doğaya Bırakıldı
GİRESUN - Görele ilçesinde, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nce oluşturulan "2013 Yılı Doğaya Keklik ve Sülün Yerleştirme Eylem Programı" kapsamında 500 adet sülün doğaya bırakıldı.