Giresun’da Manda Yetiştiriciliği Geliştiriliyor

Giresun’da Manda Yetiştiriciliği Geliştiriliyor

Giresun’da Manda Yetiştiricileri Birliğine üye 526 manda yetiştiricisine manda başına 650 TL destekleme primi verileceği belirtildi.

Giresun’da fındıktan sonra en önemli geçim kaynağın hayvancılık olduğunu belirten Manda Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ahmet Geldi, “Halk Elinde Manda Islahı” projeleri kapsamında 526 üyeye yaklaşık 4 milyon TL destekleme primi verileceğini söyledi.

Birlik olmadan manda yetiştiricilerinin destekleme priminden faydalanamayacaklarını ifade eden Geldi “Giresun’un fındıktan sonra en önemli geçim kaynağı hayvancılıktır. Özellikle Giresun’un yaylacılık yapan Espiye, Bulancak, Çamoluk, Şebinkarahisar, Çamoluk, Alucra ve Dereli ilçelerinde ise mandacılık yapılmaktadır. Ancak hayvancılıktan yeteri kadar faydalanılamamaktadır. Bizlerde 2012 yılında Giresun Manda Yetiştiricileri Birliğini kurduk ve manda yetiştiricilerinin destekten faydalanmasını sağladık. Bunun yanı sıra 'Halk Elinde Anadolu Mandası Islah Projesi' hazırladık. Proje kapsamında 520 üyemize yetiştirdikleri bin 126 manda başına 650 TL destekleme primi verilecektir. Bu da ilimize yıllık 731 bin 900 TL girdi sağlayacaktır” dedi.

Proje kapsamında manda ürünlerinin de değerlendirileceğini kaydeden Manda Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Geldi “İlimizde 5 yıl süreyle uygulanacak proje kapsamında ilimizde azalmakta olan manda sayısı artırılacaktır. Et ve süt artırılarak manda yetiştirmeyi hobi olmaktan çıkararak ekonomik katkı yapması sağlanacaktır. Söz konusu proje ile ödenmekte olan desteklemeden ziyade mevcut mandaların ıslah edilmesi ile veriminin ve manda sayısının artırılması uzun vadede ilimiz ekonomisi için daha önemli gelişim sağlayacaktır” diye konuştu

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile