Giresun'da Orman Yanginlarinin Azaltilmasi Amaciyla Etkinlik Yapildi

Giresun'da Orman Yanginlarinin Azaltilmasi Amaciyla Etkinlik Yapildi

Orman yanginlarinin önlenmesi ve yangin sayilarinin azaltilmasi amaciyla düzenlenen “Orman Benim” etkinliginde Giresun’un en önemli turizm alanlarindan birisi olan Kulakkaya Yaylasinda, kuru dallar, cam siseler ve çöpler toplandi.

Giresun’un Kulakkaya Yaylasi Alçakbel Mesire Yeri’nde düzenlenen çöp toplama etkinligine Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti ile birlikte protokol üyeleri, sivil toplum kuruluslari temsilcileri ile yöre halki katildi.

Orman yanginlarina dikkat çekmek ve toplumsal farkindalik olusturmak amaciyla düzenlenen etkinlikte, kamu kurum ve kuruluslari, egitim kurumlari ile vatandaslarin aktif katilimiyla ormanlik alanlarda temizlik yapildi, yanginlara karsi önleyici tedbirler alindi. Orman Bölge Müdürlügü ekiplerince de orman alti çali ve alt dal budamasi gibi çalismalarla yangin riski en aza indirilmeye çalisilarak, orman içi ve bitisigindeki yol kenarlari, yerlesim yerleri ile tesislerin bitisiginde bulunan yanici maddelerin azaltilmasi gibi orman yanginlarinin olumsuz etkilerinin azaltilmasi hedeflendi.

Etkinlikle ilgili açiklama yapan Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, ormanlarimizin korunmasi ve gelecek nesillere saglikli bir çevre birakilmasi için herkesin üzerine düsen sorumlulugu yerine getirmesi gerektigini vurgulayarak ormanlarin korunmasi için birlikte çalisma çagrisinda bulundu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile