Giresun'da Topraksiz Tarimda Çilek Üretimi Artiyor

Giresun'da Topraksiz Tarimda Çilek Üretimi Artiyor

Dünyanin en kaliteli tescilli findigina sahip Giresun’da findiga ek gelir olarak yetistirilen topraksiz tarimda çilek üretiminin her yil artarak devam ettigi belirtildi.

Giresun Il Tarim Müdürlügünce yürütülen “Topraksiz Tarim Çilek Yetistiriciliginin Gelistirilmesi Projesi” kapsaminda 2022 yilinda Kesap ilçesi Güney köyünde kurulan Mustafa Karavelioglu’na ait serada bu yilki hasadin yüksek olmasi yüzleri güldürdü.

Giresun Il Tarim Müdürlügü tarafindan yapilan açiklamada, Giresun’da 2021 yilindan bugüne kadar 10 ayri topraksiz çilek serasi kuruldugu hatirlatilarak “Giresun ilinde Proje hibe destegiyle 2021 yilinda da 2 adet 320’ser metrekarelik, 2022 yilinda ise 8 adet 300’ser metrekarelik olmak üzere toplam 10 adet topraksiz tarim çilek serasi kurulumu yapildi. Çiftçilerimiz ürettikleri çileklerini Pazar sorunu yasamadan yerel pazarlarda iyi fiyattan sattiklari ifade ediliyor. Ayrica seralar Il,Ilçe Tarim ve Orman Müdürlüklerinde görevli ziraat mühendislerimiz tarafindan düzenli olarak ziyaret edilerek, çiftçilerimize teknik destekte saglanmaktadir” denildi.

Çilek üreticisi Mustafa Karavelioglu ise üretimden oldukça memnun olduklarini ifade ederek,pazarlama sonunu yasamadiklarini söyledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile