Giresun Il Saglik Müdürü Doç. Dr. Muhammet Bulut baskanliginda, alaninda uzman hekimlerden olusan ekiple; çocuk sagligi ve hastaliklarinda 40, çocuk ve ergen ruh sagligi hastaliklarinda 27, kadin dogumda 63, kulak, burun, bogazda 110, kardiyolojide 127, gastroenterolojide 58, fizik tedavi ve rehabilitasyonda 90, göz hastaliklarinda 165 ve dahiliyede 136 olmak üzere toplam 9 bransta 816 hasta muayene edilerek tedavileri yapildi.
Giresun’daki çesitli hastanelerde görev yapan uzman hekimlerin, gönüllülük esasiyla hayata geçirdikleri “Her Ay Bir Ilçedeyiz” projesi, vatandaslar tarafindan büyük bir memnuniyetle karsilandi. Giresun Il Saglik Müdürü Doç. Dr. Muhammet Bulut, projenin temel amacinin merkeze uzak ilçelerde uzman hekim bulunmayan branslardaki ihtiyacin karsilanmasi oldugunu belirterek, “Her Ay Bir Ilçedeyiz adli örnek saglik projemizi ilk olarak Çamoluk ilçemizde, ardindan Alucra ve üçüncüsünü de Dogankent ilçemizde yapiyoruz. Özellikle merkeze uzak ilçelerde brans eksikligi olan, daha küçük, güçlendirilmis hastane olmayan ilçelerimizde vatandaslarimiza nitelikli saglik hizmetini ulastiralim diye baslattik. Bugün Dogankent ilçemizdeyiz. Gün içerisinde yaklasik bine yakin hasta muayene ettik. Buradaki temel amacimiz; merkezi hastanelerimize ulasamayan, saglik hizmetlerine ya da rapora ihtiyaci olan hastalarimiza, kronik hastalik takibi olan ve bir hastaneye gitme imkani olmayan hastalarimiza yerinde ulasmak. Tabii çok çesitli hastalar geliyor. Kulak, burun, bogaz, birkaç kanser hastasi, göz hastaliklarinda özellikle katarakt, fizik tedavide kemik erimeleri, çocuklarda yine kronik hastaliklar, çocuk psikiyatri hastalari ve daha bir sürü hastanin burada yerinde tetkiklerini ve tedavilerini yapiyoruz. Ultrason ve eko gibi görüntüleme, tetkik ve tedavi hizmetlerini yine burada Dogankent ilçemizde bugün vatandaslarimiza sunduk” ifadelerini kullandi.
“Vatandaslarimizdan çok olumlu geri dönüsler oluyor”
Bulut, sunulan hizmetin ardindan vatandaslardan çok olumlu geri dönüsler aldiklarini vurgulayarak; “Önümüzdeki aylarda yine merkeze uzak olan Çanakçi ve Yaglidere gibi biraz daha iç kesimlerdeki ilçelerimizde bu hizmeti vatandaslarimiza sunmaya devam edecegiz. Tabii vatandaslarimizdan çok olumlu geri dönüsler oluyor. Özellikle daha önceden hastaligi olan takibi olmayan, saglik raporu çikaramayan, ilaç raporu alamayan hastalarin yerinde tedavilerini ve tetkiklerini yapmis olduk. Bunlar bizim için ayni zamanda tedavi öncesinde, hastalik olusmadan önceki asamalarda bir halk sagligi taramasi gibi oluyor. Her ne kadar bir poliklinik hizmeti olsa da, daha çok bir halk sagligi organizasyonu da oluyor. Çünkü birçok hastamiz tarama amaçli da geliyor. Biz burada gelen her hastanin rahatsizligi olsun olmasin tetkiklerini yapiyoruz” dedi.
Uyguladiklari projenin Türkiye’de ilk olma niteligi tasidigini sözlerine ekleyen Bulut, “Bashekimlerimiz ve bazi branslardaki hekim arkadaslarimizla bunu istisare edip, güzel bir uygulama olacagini düsünerek basladik. Güzel sonuçlar aldik. Insallah diger illerimiz için de özendirici olur ve oralarda da baslar. Açikçasi hem hekimlerimiz, hem bizler vatandaslarimizla bulustugumuz için çok mutluyuz. Çünkü gerçekten gönüllü hizmet için bir araya geliyoruz. Sabah bir bölgede bir araya gelip toplanip, kendi araçlarimizla ilçemize geliyoruz. Vatandaslarimiz mutlu oluyorlar, bizler de onlarin hayir duasini aliyoruz” diye konustu.
Giresun'daki Örnek Saglik Projesi Vatandaslardan Büyük Begeni Topluyor
Giresun Il Saglik Müdürlügü tarafindan hayata geçirilen “Her Ay Bir Ilçedeyiz” projesi kapsaminda Giresun merkeze yaklasik 90 kilometre uzakliktaki Dogankent ilçesinde ayni gün içerisinde 9 ayri bransta 816 hastaya muayene, tetkik ve tedavi uygulamasi gerçeklestirildi.