Giresun İl Genel Meclisi'nden Maden Ziyareti

Giresun İl Genel Meclisi'nden Maden Ziyareti

Giresun İl Genel Meclisi Sanayi ve Ticaret Komisyonu, yöredeki maden rezervlerini işler hale getirmek ve mevcut maden işletmelerinin yöre ekonomisine daha fazla katkı sağlayabilmesi amacıyla incelemelerde bulunmak için çalışmalara başladı

Giresun İl Genel Meclisi Sanayi ve Ticaret Komisyonu, yöredeki maden rezervlerini işler hale getirmek ve mevcut maden işletmelerinin yöre ekonomisine daha fazla katkı sağlayabilmesi amacıyla incelemelerde bulunmak için çalışmalara başladı.
Giresun İl Genel Meclisi MHP Grup Başkan Vekili Mehmet Yüksel'in verdiği önergenin kabul edilmesiyle başlayan çalışma kapsamında Abdullah Kürkçü, Mehmet Aksu, Mehmet Yüksel ve Muhammer Güleç'den oluşan Sanayi ve Ticaret Komisyonu Espiye ilçesinin Şahinyuva köyünde işletilmekte olan bakır madeninde incelemelerde bulundu.
Demir Export Maden İşletmesi'ne ait olan bakır madeni tesislerinde incelemelerde bulunan Sanayi ve Ticaret Komisyonu, yetkililerden de bilgi aldı. Maden İşletme Şefi Mehmet Ağyüz, yöre ekonomisine yıllık yaklaşık 3 milyon TL ekonomik girdi sağlamanın yanı sıra 150 kişiye de istihdam oluşturduklarını söyledi.
İşletme Şefi Ağyüz "Madencilik son yıllarda önemi giderek artan bir yatırım. Bulundukları yerlerde ciddi ekonomik katıları ve istihdam alanları oluşturmaktadır. 1992 yılından beri yörede faaliyette bulunan firmamızda önemli bir istihdam kapısı. Firmamızda çalışanların yüzde 70'i çevre köylerden, yüzde 25'i çevre ilçelerden ve yüzde 5'i de teknik elaman olarak dışarıdan gelmektedir. Dolayısıyla tamamen bulunduğu yöre için önem arz etmektedir" dedi.
Giresun ve yöresinde çeşitli maden rezervlerinin bulunduğuna da dikkat çeken Ağyüz "Bir çok maden yatakları ruhsatlandırılmış fakat işletmeye kazandırılmamıştır. Bunun çeşitli sebepleri olabilir fakat bu ruhsatlandırılmış maden rezervlerinin işletmeye kazandırılması halinde yöre için hem istihdam hem de ekonomik manada katkı sağlaması muhtemeldir" diye konuştu.
Maden işletmesi olarak bir takım sıkıntılarının da bulunduğunu ifade eden Ağyüz " Bir çok sıkıntımız bulunsa da en büyük sıkıntılarımız arasında ulaşım ve enerji gelmektedir. Aylık olarak 150 bin TL enerji faturası ödüyoruz fakat bir trafo ihtiyacımızı dahi alamıyoruz. Sık sık kesilen elektrikler nedeniyle işlerimiz sekteye uğruyor. Bunun yanı sıra çıkardığımız madeni buradan karayolu ile Trabzon'a oradan da gemilerle nakil ediyoruz. Sahilden işletme tesisimize kadar olan ulaşım perişan durumdadır" şeklinde konuştu.
İl Genel Meclisi Sanayi ve Ticaret Komisyonu Başkanı Abdullah Kürkçü ise "Yöremizdeki maden işletmelerinin ivme kazanması amacıyla bir çalışma başlattık. Mevcut faal durumdaki işletmemizin verdiği bilgiler doğrultusunda bir rapor hazırlayarak meclisimize sunacağız. Meclisimizin maden yataklarımızın işletmeye açılması, mevcut maden işletmelerinin ise eksiklerinin giderilmesi yönünde verimli bir çalışma yapılacağını umut ediyoruz" ifadelerini kullandı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile