Giresun'un Afet Risk Haritasi Sel, Heyelan Ve Deprem Olarak Belirlendi

Giresun'un Afet Risk Haritasi Sel, Heyelan Ve Deprem Olarak Belirlendi

Içisleri Bakani Süleyman Soylu tarafindan 2021 yilinin ’Afet Egitim Yili’ ilan etmesi ve 1-7 Mart ’Deprem Farkindalik’ haftasi olmasi nedeniyle Giresun Il Afet ve Acil Durum Müdürlügünde bilgilendirme toplantisi düzenledi.

Düzenlenen toplantida Giresun Il Afet ve Acil Durum Müdürü Murat Cuvant, afet öncesi ani ve afet sonrasi nasil davranilmasi gerektigi ve hafta çerçevesinde yapacaklari etkinlikler hakkinda da bilgi verirken, hedeflerinin afet bilinci yüksek toplum olusturmak oldugunu söyledi.



Giresun Il Afet ve Acil Durum Müdürü Murat Cuvant, Giresun’un deprem, heyelan, sel ve su baskini konusunda risk bölgesi oldugunu ifade ederek bu konuda önleyici tedbirler üzerinde çalisma yapildigi bilgisini verdi.

Giresun’da afet ve riskli yapi kapsaminda 327 yapi yikildi

Giresun’un afet risk haritasiyla ilgili bilgi veren AFAD Müdürü Cuvant, “Ülke genelinde oldugu gibi ilimizde de bunun bir çalismasi yapilmis durumdadir. Bu kapsamda ilimizde Alucra, Çamoluk Sebinkarahisar ilçelerimiz deprem, Sebinkarahisar ilçemiz heyelan diger ilçelerimizde ve yerlesim birimlerimizde is sel ve su baskini riski altindadir. Bununla ilgili olarak tabiki bir takim önleyici çalismalarimiz bulunmaktadir. Özellikle 2020 yili 22 Agustos tarihinde ilimizde yasanan sel afetinde 154 ev afet kapsaminda, riskli yapi kentsel dönüsüm kapsaminda ise, Dereli’de 132, Dogankent’te 15, Eymür köyünde 8, Çaldag köyünde 18, olmak üzere 327 yapi yikilmistir. Yine afet kapsaminda sel ve su baskinlarina maruz kalabilecek yapi tespitlerimizde devam etmektedir” dedi.



Giresun’da toplanma alanlari sorunu yok

Giresun’da meydana gelebilecek bir deprem aninda toplanma alani sikintisinin bulunmadigini da belirten Cuvant, “Her ne kadar Giresun deprem riski altinda bulunmasa da böyle bir durumda herkese en yakin açik alanlar toplanma alanlaridir. Ancak asil mesele siginma ve barinma alanlaridir. Toplanma alanlariyla barinma alanlarini bir birinden ayirt etmek gerekir. Bu konuda da imar mevzuatina göre her binanin barinma ve siginma alanlari mevcuttur buralar depo olarak baska bir sey olarak kullanilsa da afet alaninda kullanilmasi gereken barinma alanlaridir. Herkes toplanma alanlarini e-devlet üzerinden konumlarina göre ögrenebilecekleri gibi AFAD uygulamasini kullanarak da ögrenebilirler” diye konustu.



Giresun’da 54 bin 302 kisiye afet egitimi verildi

2022 yilinin Afet Tatbikat Yili olarak ilan edildigini de hatirlatan AFAD il Müdürü Cuvant, “2021 yilini Türkiye Afet Egitim Yili olarak belirlenmis ve tüm illerimizde afet egitim seferberligi baslatilmistir. Bu kapsamda Giresun ilimiz genelinde de 357 bin 614 kisiye egitim verilmistir. 2022 yili da Afet Tatbikat Yili olarak belirlenmistir. Bu kapsamda AFAD olarak tüm okullarda, üniversiteler ve yurtlarda, kamu kurumlarinda, hastanelerde, organize sanayi bölgeleri ve alisveris merkezleri gibi birçok mekânda ülke geneli toplami olarak 54 bin 302 tatbikat planlanmistir. Bu kapsamda Giresun ilimizde 1-7 Mart Deprem Haftasi münasebeti ile, AFAD koordinesinde Il Milli Egitim Müdürlügü ile ortaklasa tüm il genelinde bulunan tüm okullarda 4 Mart Cuma günü saat 11:30’da ’Deprem Ani ve Tahliye Tatbikati’ icra edilecektir" seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile