Giresun'un Batlama Deresi'nde Taskin Riskine Karsi Çalisma Yapiliyor

Devlet Su Isleri (DSI) Genel Müdürlügünce Giresun'daki Batlama Deresi'nde dere tanzimi ve bent temizligi çalismasi yürütülüyor.

DSI'den yapilan yazili açiklamada, ülkenin en çok yagis alan Dogu Karadeniz Bölgesinde dere islahlarinin büyük önem arz ettigi vurgulandi.

DSI tarafindan yapilan estetik ve emniyeti ön plana çikaran islahi projeleriyle hem taskin risklerinin azaltildigi hem de halkin can ve mal güvenliginin saglandigi ifade edilen açiklamada, islah çalismalarinda idari imkanlarla yapilan makineli çalismalarin önemli rol oynadigi belirtildi.

Açiklamada degerlendirmelerine yer verilen DSI Genel Müdürü Kaya Yildiz, Dogu Karadeniz illerinde makineli çalismalarin belirli periyotlar halinde devam ettigini aktardi.

Olasi afetlerde tedbir almak maksadiyla Giresun merkezdeki Batlama Deresi'nin muhtelif noktalarinda, 2 dozer, 2 ekskavatör, 5 kamyon ve 1 paletli yükleyiciyle dere tanzimi ve bent temizligi çalismasi yürütüldügünü kaydeden Yildiz, "Çalismalarimizi tamamladigimizda Batlama Vadisi'nde taskin risklerini azaltmis olacagiz. Ayrica 22. Bölge Müdürlügümüz tarafindan yapim sözlesmesi imzalanan 'Giresun Merkez Batlama Vadisi Islahi 3. Kisim' isi kapsaminda Batlama Deresi üzerine 6 kilometre taskin kontrol yapisi ile birlikte 13 araç köprüsü insa edecegiz. Simdiden hayirli olsun." ifadelerini kullandi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile