Giresun'un Çanakçı İlçesinde Hes Bilgilendirmesi

Giresun'un Çanakçı İlçesinde Hes Bilgilendirmesi

Giresun'un Çanakçı ilçesinde yapımı devam eden Çanakçı 1 Regülatörü Hidroelektrik Santrali'nin sahibi olduğu Şengün Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Halil İbrahim Şengün, ilçe halkını bilgilendirme toplantısı düzenledi

Giresun'un Çanakçı ilçesinde yapımı devam eden Çanakçı 1 Regülatörü Hidroelektrik Santrali'nin sahibi olduğu Şengün Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Halil İbrahim Şengün, ilçe halkını bilgilendirme toplantısı düzenledi.
Giresun Valiliği Çevre ve Orman Müdürlüğü'nün denetim ve gözetiminde ilçe merkezinde düzenlenen toplantıya Çevre ve Orman Müdürlüğü mühendisleri Burak Öden, Abdullah Ayvaz ve vatandaşlar katıldı. Toplantıda Çanakçı 1 Regülatörü'nün çevreye en az zarar veren Hidroelektrik Santrali olduğunu belirten Halil İbrahim Şengün, "Hidroelektrik Santralinde santral binası, yükleme havuzu ve cebri boru inşaatı çalışmalarına başlanılmıştır. Yaptığımız çalışmalarda kullanılan arazilerin tamamının parası ödenmiştir. Çevreye ve doğaya zarar vermemek için tünel tipi yatırım tercih edilmiştir. Bu suretle ağaç ve orman katliamı yapılmamış, gerekse çevreye zarar verilmemiştir. Ayrıca dereye can suyu yeterince bırakılacak ve doğal hayat korunacaktır. Bu gölgeye firmamız tarafından üç adet daha santral inşaatı yapılacaktır. Yapılacak olan bu çalışmalarda da yine çevreye zarar vermemeye özen gösterilecektir" dedi.
Çevre ve Orman Müdürlüğü tarafından görevlendirilen Mühendisler Burak Öden ve Abdullah Ayvaz tarafından verilen bilgide ise Şengün Şirketler Grubu'nun yaptığı HES çalışmasının Giresun bölgesinde yapılmakta olan en çevreci yatırım olduğu belirtildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile