Giresun Üniversitesi'nde Görev Değişimi

Giresun Üniversitesi'nde Görev Değişimi

Giresun Üniversitesi Rektörü Prof

Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Metin Öztürk'ün görev süresinin bitimine bir yıl kala nisan ayında görevinden istifa etmesinin ardından geçen yaklaşık 7 aylık süre içerisinde 4. Vekil Rektör devir teslim töreni yapıldı.
Giresun Üniversitesi'nde yaklaşık 6 ay içerisinde ataması yapılan 4. Rektör Vekili Prof. Yılmaz Can, törenle Rektör Vekili Prof. Ersan Bocutoğlu'ndan görevi devraldı. Rektörlük toplantı salonunda düzenlenen törende Rektör Vekilliği görevini Prof. Yılmaz Can'a devreden Prof. Ersan Bocutoğlu, 4 ay 6 gün görev yaptığını hatırlatarak bu süre içerisinde her kesimden destek gördüğünü söyledi. Prof. Bocutoğlu "Prof. Yılmaz Can değerli bir bilim adamı. Zaten hizmetine Giresun Üniversitesi olarak talip çıkmıştık. Giresun Üniversitesi'ne Rektör Vekili olarak da güzel hizmetler yapacağına inanıyoruz. Şahsen ben Rektör Vekilliği görevimden ayrılıyorsam da Giresun Üniversitesi ile ilişkilerim devam edecektir. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'ndeki derslerimi sürdüreceğim gibi her zamanda destek vermeye hazırım" dedi.
Giresun Üniversitesi Rektör Vekilliği görevini devralan Prof. Yılmaz Can ise "Bugün zor bir görevi üstlendiğimin farkındayım. Bütün kapasitemle gayret ederek üniversitemizi iyi yerlere taşımayı amaç edineceğim. Henüz 4 yıllık bir geçmişi bulunan üniversitemizin yeni olduğu için pek çok eksiği var. Bu eksikler içerisinde birinci hedefim fiziki altyapısını ve donanım gibi eksikleri gidermeye çalışacağım. En az birinci hedefim kadar önemli olan diğer önceliğim ise üniversitemizde sağlıklı akademik eğitim için sevgi ve saygı ortamını oluşturmak olacaktır.Bu üniversitede Rektörlük koltuğunda bulunduğum sürece kimseye adaletsiz davranılmayacak, kimseye zulüm edilmeyecektir.Güven ve huzur ortamı hakim olacaktır.Katılımcı ve çağdaş yönetim anlayışı hakim olacaktır.Çağdaş dünyada da kabul edilen budur" diye konuştu.
Giresun Üniversitesi'nin kent ile bütünleşemediğini de ileri süren Prof. Can, "Giresun'un geleceği üniversitesinin büyümesinden ve gelişmesinden geçmektedir.Ancak Giresun Üniversitesi kenti ile kopuk bir yapıdadır.Kent ile üniversiteyi kucaklaştırmalıyız.Kent üniversitenin büyümesine, üniversitede kentin kalkınmasına katkı sağlamaktadır" ifadelerini kullandı.
Yapılan konuşmaların ardından Prof. Yılmaz Can, görevi devraldığı Prof. Ersan Bocutoğlu'na görev yaptığı süre içerisindeki başarılı çalışmalarından dolayı plaket ve çiçek verdi.
Öte yandan Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Osman Metin Öztürk'ün görev süresinin dolmasına bir yıl kala geçtiğimiz Mayıs ayında istifa etmesinin ardından Rektör Vekilliği'ne Prof. Aygün Attar atanmış ve bir ay görev yapmıştı. Ardından ise Prof. Halil İbrahim Bahar göreve getirilerek bir ay görevde kalmış ve daha sonra ise Prof. Ersan Bocutoğlu göreve getirilmişti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile