Giresun Üniversitesi'nde Rektörlük Seçimi

Giresun Üniversitesi'nde Rektörlük Seçimi

YÖK tarafından Cumhurbaşkanlığı'na sunulan listeden istifa ederek Giresun Üniversitesi'nde Rektörlük seçiminin yeniden yapılmasına neden olan Prof

YÖK tarafından Cumhurbaşkanlığı'na sunulan listeden istifa ederek Giresun Üniversitesi'nde Rektörlük seçiminin yeniden yapılmasına neden olan Prof. Dr. Yılmaz Can, 21 Ekim'deki seçimde yeniden aday olduğunu açıkladı.
"Üniversite için öncelikli eylem planı" adlı yazılı bir bültenle adaylığını açıklayan Yılmaz Can, şeffaf ve siyasi fikirleri nedeniyle hiç kimsenin dışlanmayacağı bir yönetim vaat etti. Halen 19 Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Tarihi ve Sanatları Bölümü öğretim üyesi olarak görev yapan Yılmaz Can, Şubat 2008'deki Türbana Özgürlük Bildirisi'ni imzalayan akademisyenler arasında yer almıştı. 21 Ekim'de yapılacak olan seçimlerde eski adaylardan Prof. Dr. Aygün Attar ve Prof. Dr. Mustafa Türkmen'in de aday olmaları bekleniyor. Giresun Üniversitesinde Prof. Dr. Osman Metin Öztürk'ün 1 Haziran 2010 tarihinde emekliye ayrılmasıyla rektörlük makamı boşalmış, Prof. Dr. Halil İbrahim Bahar, Rektör Vekili olarak atanmıştı.
Giresun Üniversitesi'nde 18 Haziran'da yapılan rektör adayı belirleme seçimlerinde Prof. Dr. Halil İbrahim Bahar 31, Giresun Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Türkmen 29, Giresun Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aygün Attar 21, Sakarya Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ayhan Bölük 4, Samsun 19 Mayıs Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Yılmaz Can 2 ve Sakarya Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Murat Teker 1 oy almıştı.
YÖK Genel Kurulu, 1 Temmuz 2010'da yaptığı toplantıda, Giresun Üniversitesi Rektörlüğü için Prof. Dr. Aygün Attar, Prof. Dr. Ayhan Bölük ve Prof. Dr. Yılmaz Can'ın isimlerini, içlerinden birini rektör ataması için Cumhurbaşkanlığına bildirmeye karar vermiş ancak Yılmaz Can'ın istifa etmesi üzerine seçim geçersiz sayılmıştı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile