Giresun Üniversitesi'ni Tercih Eden Yabancı Uyruklu Öğrenciler Giresun’da

Giresun Üniversitesi'ni Tercih Eden Yabancı Uyruklu Öğrenciler Giresun’da

Giresun Üniversitesi’ne başvuru yapan 30 ülkeden 340 yabancı uyruklu öğrencinin bir bölümü bugün Giresun’a geldi.

Giresun Üniversitesi Merkez Ek Rektörlük binasında Rektör Aygün Attar tarafından karşılanan öğrenciler yarın mülakata girecekler.

Bugün Rusya, İran, Irak ve Azerbaycan’dan gelen öğrencileri rektörlük bahçesinde ağırlayarak ikramda bulunan Rektör Prof. Dr. Aygün Attar, ”Giresun Üniversitesi bugün ve yarın toplam 30 ülkeden 340 başvuru yapan Uluslararası öğrencilerle mulakat yapılacak. Umuyorum ki hem ilimize hem ülkemize hayırlı sonuçlar ortaya çıkacaktır. Yoğunluklu olarak mülakatlar yarın yapılacak ama ben bütçe görüşmeleri için Ankara’ya gideceğimden bu tarihi günü sizlerle paylaşmak istedim. Uluslararası öğrencilerle birlikte Giresun çok daha farklı olacak, daha güzel bir il olacaktır. Yeni başlayacak olan eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Rusya, İran, Azerbaycan ve Irak’tan gelen uluslararası öğrenciler ise ”Giresun’a gelmekten ve Giresun Üniversitesi’nde eğitim göreceğimiz için çok heyecanlı ve mutluyuz. Giresun’u ve üniversiteyi resimlerle yazılarla araştırdık. Çok güzel bir şehir, bu doğal güzelliği, tabiatı yaşamak için geldik. Umarız mülakattan geçer ve burada eğitim görmeye başlarız" diye konuştular .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile