Giresun Valiliği:medeniyetlerin Öncüsü Olan İki Ulusun Tembel Olması Düşünülemez

Giresun Valiliği, basında yer alan 'Yunanlılar ve İtalyanlar oldukça Tembel' başlığı ile yayınlanan haberlerle ilgili açıklama yaptı.

Açıklamada, "Sayın Valimizin sözlerinin, dünya teknolojisine öncülük eden, ülkemizle asırlara dayanan dostlukları olan ve ülkeler topluluğu olarak birlikte olduğumuz İtalyanlar ile Yunanlıları hedef alan bir konuşma gibi asla değerlendirilmemesi gerekmektedir." denildi.Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, basında Giresun Valisi Dursun Ali Şahin'e ait olduğu öne sürülen 'Yunanlılar ve İtalyanlar oldukça Tembel' başlığı ile haberlerin yer aldığı hatırlatıldı. Açıklamada, yayınlanan haberler üzerine açıklama yapılması gereği duyulduğu belirtildi.

Giresun Valisi Dursun Ali Şahin'in, Giresun İl Genel Meclisi'nin 3 Nisan Salı günkü toplantısına katılarak, ilde yapılan çalışmalarla ilgili bazı açıklamalarda bulunduğu vurgulanan açıklamada, "Bu açıklamalardan biri de teleferik projesiyle ilgilidir. Yıllardır gündemde olan Kale ve Ada’ya teleferik projesi ile ilgili ön çalışma yapılmış ve projelendirilmek üzere İtalyan firmasıyla temasa geçilmiştir. Firmanın yaklaşık 4 aydır proje üretememesi üzerine teleferik projesinin bu firmaya yaptırılmasından vazgeçilmiştir. Yunanlılar ve İtalyanlar, dünya kültür mirasında oldukça önemli bir yere sahiptir. Medeniyetlere öncülük eden her iki ulusun tembel olması düşünülemez ama İtalyan şirketinin 3-4 aydır sözünde durmaması üzerine projenin gecikmesi üzerine duyulan üzüntü, söz konusu firma ile ilgilidir. Sayın valimizin sözlerinin dünya teknolojisine öncülük eden, ülkemizle asırlara dayanan dostlukları olan ve ülkeler topluluğu olarak birlikte olduğumuz İtalyanlar ile Yunanlıları hedef alan bir konuşma gibi asla değerlendirilmemesi gerekmektedir." ifadelerine yer verildi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile