- Giresun Valisi Hasan Karahan Açıklaması

Giresun Valisi Hasan Karahan,"Ne yaparsak Giresun'un iyiliği için yapacağız'' dedi.

Karahan, Giresun Gönüllüleri Derneği'nin öğretmen evinde düzenlenen pnrogramda yaptığı konuşmada, Giresun'da birlikteliğin sağlanması ile önemli gelişimlerin sağlanabileceğini belirtti.

Giresun'un hızla gelişerek, kabuğunu kırmaya başladığını ifade eden Karahan,"Giresun'un bu kadar gönüllüsü olduğundan gerçekten mutluluk duydum. İnşallah bu gönüllüler, gönül birliği ederler de, Giresun'un gelişmesine, kalkınmasına, büyümesine emek, gayret ve alın teri sarf ederler. Ellerini taşın altına koyarlar. Daha güzel, daha yaşanılır, daha gelişmiş bir Giresun'u hep birlikte inşa ederiz. Giresun'la ilgili güzel umutlarımız var. Son yatırımlarla, Ordu-Giresun Havaalanı'yla, Bulancak'ta açılacak olan Organize Sanayi Bölgesi'yle, yatırım programında olan Eğribel Tüneli ile Giresun gerçekten kabuğunu kıracak. Ama o safhada Giresun'un hazır olması gerekir. Böyle bir potansiyeli birileri daha iyi takip ediyor ve daha iyi değerlendirebilecek durumdalar. Eğer biz hazır olmasak başkaları dışarıdan galipte bu hazırlık aşamasındaki bizim eksikliğimizi yavaşlığımızı kendi lehlerine değerlendirebilirler" diye konuştu.

Karahan, Giresun'a 5 yıldızlı otel kazandırılması için başlattıkları projeye talipli çıkmadığını, Giresunlular'dan projeye destek isteyerek, şöyle konuştu:
"Biz Giresun'un kabuğunu kırmasına dahlimiz olsun diye bir proje ortaya attık. Özel İdare binasının Giresun'da bir beş yıldızlı otelle, büyük bir alışveriş merkezine dönüştürülmesini yaklaşık üç aydır dillendiriyoruz. Çok candan bu projeye sahip çıkılmadı. Ciddi bir birliktelik, konsorsiyum oluşturulursa gerçekten kar edilebilecek bir müessesedir. Bunun dışında başka birçok proje geliştirebiliriz ama önemli olan bunu birlikte ve aynı amaca yönelik olaraktan gerçekleştirilmesi. Bu projeleri ortaya atan, yürüten ve savunanların bu işlerde bir kişisel beklentisi yada kazancı olmayacağının bilinmesi, bir art niyetle bu işlere yaklaşmadığımızın, özellikle kamu görevlisi arkadaşlarımız için söylüyorum, böyle bir niyetimizin olmadığının bilinmesi, biz ne yaparsak bırakıp gideceğiz. Ne yaparsak Giresun'un iyiliği için yapacağız. Ne yaparsak Giresunlu gençlerimizin geleceği için yapacağız. Giresun'un gerçekten iyi bir potansiyeli var. Tam uçuş aşamasındayız bunu hep birlikte değerlendirelim"
Giresun Gönüllüleri Derneği Genel Başkanı ve Milli Eğitim Bakanlığı Orta Öğretimler Genel Müdürü Ercan Türk, ise yaptığı konuşmada, Giresun için mücadele etmeye devam ettiklerini ifade etti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile