Giresun Valisi Yaman: Atatürk'ü sevgi, saygı ve özlemle anıyoruz

Giresun Valisi Mustafa Yaman, "Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü, ölümsüzlüğe uğurladığımız günün 72'inci yıl dönümünde se

Giresun Valisi Mustafa Yaman, "Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü, ölümsüzlüğe uğurladığımız günün 72'inci yıl dönümünde sevgi, saygı ve özlemle anıyoruz." dedi.

Yaman, Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 72. yıl dönümü münasebeti ile yayımladığı mesajda, Atatürk'ün, yapmış olduğu mücadele ile Türk milletinin kaderini ve tarihin akışını değiştirdiğini söyledi. 10 Kasım'ın, Türk milleti için atasını anma günü olduğu kadar, sahip olduklarının değerini bilerek, Cumhuriyet'in erdemlerine sadakatini ve Atatürk'ün ideallerini gerçekleştirme konusundaki kararlılığını gösterme günü olduğunu kaydeden Yaman, şunları ifade etti: "Milletimiz O'nun önderliğinde, tüm imkansızlıklara rağmen, çok ağır bedeller ödeyerek, dünya tarihinin en başarılı mücadelesi ile bağımsızlığını kazanmış, kurulan Türkiye Cumhuriyeti bizlere emanet edilmiştir."

GİRESUN BELEDİYE BAŞKANI AKSU'NUN MESAJI

Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu ise, "10 Kasım tarihi, Türk milleti için büyük kurtarıcısının anma günü olduğu kadar, aynı zamanda sahip olduklarımızın değerini bilme ve onun ideallerini gerçekleştirme konusundaki kararlılığına saygı gösterme günüdür." dedi.

Aksu, Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 72. yıl dönümü münasebeti ile yayımladığı mesajda, Ulu Önder Atatürk'ün en büyük eseri olan Çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'ni anlama, Cumhuriyet'in değerlerini her koşulda koruma, Atatürkçü düşünceyi benimseme ve Türkiye'yi aydınlık yarınlara taşımanın, bütün Türk halkının en büyük görevi olduğunu belirtti. Türk halkının, dünyanın en büyük lideri olan Atatürk'ü, yetiştiren büyük bir millet olduğunu da ifade eden Aksu, "Ulu önderimiz Atatürk, ilke ve devrimleriyle Türk ve dünya tarihinde iz bırakan büyük bir liderdir. Onun ilke ve devrimleri her zaman Türk halkına güç vermeye ve yol göstermeye devam edecektir. 10 Kasım tarihi, Türk milleti için büyük kurtarıcısının anma günü olduğu kadar, aynı zamanda sahip olduklarımızın değerini bilme ve onun ideallerini gerçekleştirme konusundaki kararlılığına saygı gösterme günüdür. Bu duygu ve düşüncelerle Çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü vefatının 72. yıl dönümünde bir kez daha minnet, şükran ve rahmetle anıyor, manevi huzurunda saygıyla eğiliyoruz." diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile