Giresunlu Kadin Girisimci Köyünde Atölye Kurdu, Organik Ürünlerini Türkiye Ve Dünyanin Her Yerine Ulastiriyor

Giresunlu Kadin Girisimci Köyünde Atölye Kurdu, Organik Ürünlerini Türkiye Ve Dünyanin Her Yerine Ulastiriyor

Giresun’un Piraziz ilçesinde Giresunlu kadin girisimci, annesi ve kardesleriyle yöresel ürün üretim atölyesi kurarak saglikli gida tüketmek isteyen insanlara bulusturmak için çaba harciyor.

Il Tarim ve Orman Müdürlügü’ne basvuruda bulunan kadin girisimci Demet Öztürk’e müdürlük tarafindan yürütülen ve DOKAP tarafindan finanse edilen Giresun Ili Kirsal Gelir Kaynaklarinin Çesitlendirilmesi Projesi (GIRKAP) kapsaminda destek verildi.

Kadin girisimci Öztürk’e findik kavurma firini ve ekipmanlari, hamur yogurma makinesi ve ekipmanlari ile püre makinesi ve ekipmanlari için hibe destegi yapildi.

Yaptigi çalisma ile ilgili bilgi veren Demet Öztürk (31) “Aileden çiftçiyiz. Kiz kardesim ve annem-babamla köyde bir girisim hikayesi baslattik. 2017 yilinda annemin mutfaginda kiz kardeslerimle birlikte girisim hikayemiz basladi.

Dünyanin en kaliteli ve cografi isaret tescilli Giresun tombul findigini üretiyoruz. Yine atölyemizdeki ürünleri sehirlerde saglikli gida tüketmek isteyen insanlara bulusturmak için çalisiyoruz. Internet pazariyla birlikte büyük bir kitleye hitap ediyoruz” dedi.

"Ürünlerimizi Türkiye’nin her yerine kargoyla gönderiyoruz" diyen Öztürk "Köyde bu küçük atölyeden tüm ürünler Türkiye’nin ve dünyanin her yerine ulasiyor. Bir ay öncesinde de ilk ihracatimizi gerçeklestirdik. Dubai’ye misir unu ve ihlamur gönderdik. Ihracatimiza yöresel ürün ile basladik, Internet Pazari ve e-ticareti kullaniyoruz. Bu sayede pazarlama sorunu da yasamiyoruz. Burada bir sicak satis olsaydi pazarlama sorunu yasardim çünkü herkesin findigi var. Türkiye’nin her yerinde findik yok, kaliteli, lezzetli kuruyemis tüketmek isteyen insanlar bizim müsterimiz. Bir sonraki hedefimiz ihracatimizi gelistirmek bunlar tirla paletle yapilacak büyük ihracat degil atölyede ürettigimiz ürünler kadar ihracat yapmak istiyoruz. Girisim alaninda üretim yapmak isteyen kadin girisimcilere tavsiyelerim gücünüzün farkina varin. Biz bu ise sifir sermaye ile baslamistik, çok fazla emek koyduk. Gerçekten azimle çalismamiz sonucu buralara geldik" ifadelerini kullandi.

Devletin hikayelerine büyük destek oldugunu da belirten Öztürk "Giresun Il Tarim Müdürlügü (GIRKAP) Projesinden yararlandim, Dogu Karadeniz Projesi Bölge Kalkinma Idare Baskanligindan (DOKAP) finansman destegi aldim. Isletmemizi büyütmek için KOSGEB den kirma makineleri aldim. Girisim alaninda is yapmak isteyen kadinlar devlet destegini arastirsinlar, kadin gücünün farkina varmali, kadin gücünün farkina varirsa etrafindakileri de birlestiriyor. Kendi ailesini ve toplumu degistiriyor, üreten ve daha mutlu toplum için gücünüzün farkina varin ve çalisin ”diye konustu.

Is yerlerinde hem üretim hem de sanati bir arada yürüttüklerini de ifade eden Öztürk, “Atölyemizdeki resimler findigin serüvenini anlatiyor, atölye ye çikarken sanat galerisinden çikiyoruz, ziyaretçilerimiz geldiginde findigin 12 aylik serüvenini görüyorlar. Bizlerde sehirde yogun trafikte kalmak yerine görsel sölenin içerisinden is yerimize gelip gidiyoruz, buda bizi motive ediyor“ ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile