Giresunlu Ögrencilerden 30 Kahraman Için 30 El Yazmasi Kitap

Giresunlu Ögrencilerden 30 Kahraman Için 30 El Yazmasi Kitap

Giresun’da ilkokul ögrencileri 30 kahraman için 30 adet el yazilari ile kitap hazirladi. Ögrenciler tarafindan elde yazilan kitaplarin il genelindeki kütüphanelere dagitilacagi kaydedildi.

Giresun Akacibükü Ilkögretim okulu ögrencileri, Sosyal Bilgiler Dersinde yaparak ögrenecekleri bir deneyim yasadi. Sinif ögretmeni Telat Tüney, 30 kahramanin yer aldigi, 30 adet kitabi el yazisi ile ögrencilerine yazdirarak farkli bir etkinlik gerçeklestirdi.

Ögrencilerin, arastirarak ve yaparak hem ögrenmelerini hem de bir deneyim yasamalarini sagladigini anlatan Sinif Ögretmeni Telat Tüney, “Sosyal Bilgiler dersimizde ’Kahramanlar’ diye bir ünitemiz vardi. Bu bölümü islerken, hem kalici olsun hem de farkindalik olusturmasi açisindan böyle bir etkinlik gerçeklestirmek istedik. Her ögrencimiz etkilendigi kahramanin hayatini arastirdi. Daha sonra her ögrenci bir kitap formatinda bunu el yazmasi bir kitaba dönüstürdü. Bu el yazmasi kitapta Sultan Alparslan’dan Seyit Onbasi’ya, Serife Baci’dan Eren Bülbül’e kadar 30 kahraman yer almaktadir. Tamamen ögrencilerimiz tarafindan hazirlanan el yazmasi kitaplarimizi Milli Egitim Bakanligimiz, Milli Egitim Müdürlügümüze ve ilimizdeki kütüphanelere göndermeyi düsünüyoruz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile