Giresunlular Hamsiye Hasret Kaldi

Giresunlular Hamsiye Hasret Kaldi

Giresun’da denizlerde olumsuz hava sartlari ve bilinçsiz avlanma nedeniyle yasanan av sikintisina mazottaki fiyat artisi da eklenince balikçi tezgahlari hamsisiz kaldi.

Son yillarin en kötü balikçilik sezonunu geçirdiklerini belirten balikçi Mustafa Aktas, 15 Nisan’da bitecek olan sezonu maalesef ocak ayinda kapattiklarini söyledi.

Av sezonunun 1 Eylül’de baslamasiyla palamut ve hamsi avina yogunlasan balikçilarin, düzensiz avlanma ve artan maliyetler nedeniyle balikçilarin da, tüketicilerin de hamsiye hasret kaldiklarini ifade eden Aktas, “ Hamsinin olmadigini ve diger baliklarin da az oldugu bir dönem yasiyoruz. 50 senedir balikçilik yapiyorum, bu seneki gibi hiç olmadi. Bu sene neredeyse sezon hiç baslamadan sezonu kapattik. Hamsi kiyilarimizi terk etti, biraz da bilinçsiz avlanma, artan maliyetler olunca tezgahlar da müsteriler de hamsiye hasret kaldi. Az miktarda tezgahlarimizda mezgit, istavrit var. Gelmese tezgahi kapatacagiz. Kimi baliklarin boyu tutmuyor, bos tezgahi bekliyoruz. Durum bundan ibaret, balikçilik Karadeniz’de maalesef bitmis durumda. Tek tesellimiz ise bu süreçte istavrit oldu" dedi.

Giresun’da balikçi tezgahlarinda az sayidaki istavrit 20 TL, mezgit 35 TL, uskumru 30 TL, alabalik 50 TL levrek ve çipura 80 TL’den alici buluyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile