Giresunspor - Sakaryaspor Maçinin Ardindan

Giresunspor - Sakaryaspor Maçinin Ardindan

Trendyol 1. Lig’in 32. haftasinda Giresunspor, konuk ettigi Sakaryaspor’a 3-2’lik skorla maglup oldu. Karsilasmanin ardindan teknik direktörler açiklamalarda bulundu.

Mücadele sonrasi düzenlenen basin toplantisinda konusan Giresunspor Teknik Direktörü Serhat Güller, son dakikalarda yedikleri gollerle maglup olmalarinin üzücü oldugunu belirtti.

Güller, maça kazanabilecekleri bir karsilasma olarak hazirlandiklarini ifade ederek sunlari dile getirdi:

“Öncelikle son dakikalarda yedigimiz gollerle maglup oldugumuz için tabii ki üzgünüz. Bu maç kendi adimiza kazanabilecegimiz bir karsilasmaydi. Çok alan bulacagimizi tahmin ederek oynadigimiz, hazirlandigimiz bir karsilasmaydi. Ilk yarida attigimiz iki gol ile devreyi 2-1 önde kapattik. Fakat daha sonra özellikle ilk yarida yanlis tercihlerden dolayi gol olmasi gereken iki tane daha pozisyonumuz vardi. Bunlari degerlendiremedik. Genç takim oldugumuz zaman bunlari tabii ki dogru tercihler yapmakta biraz sikinti yasiyoruz. Ikinci yarida genel anlamda oyunu tutmaya çalistik. Daha çok Sakaryaspor’un stoperlerini bos birakarak onlarin oyuna girmesini ve olusacak alanlarda da hizli hücumlar yapmayi planlamistik. Isin aslina bakarsaniz onlarin oyun sablondaki tüm oyunculari iyi bir sekilde marka ettik. Taa ki son dakikalara kadar. Uzatmalarda yedigimiz gol var. Kendi kalemize attigimiz gol var. Daha önce de söylemistim. Özellikle bizim gibi tecrübesiz takimlarda kisisel hatalar çok oluyor. Kisisel hatalarin da yine agir bir bedelini ödedik. Sakaryaspor’a basarilar diliyorum. Yani biz her türlü olumsuzluga ragmen, kulübümüzün içinde bulundugu duruma ragmen ligi birakmadan en iyi sekilde oynamaya Giresunspor’u en iyi sekilde temsil etmeye çalisiyoruz. Güzel bir karsilasma oldu. Kaldi iki maçimiz. Bu iki maçimizi da en iyi sekilde ciddi bir sekilde havlu atmadan oynamaya çalisacagiz. Insallah o maçi da kazanma sansimiz olur. Sonuçta elden bir sey gelmiyor. Bazen saha içerisindeki hatalari önlemek adina elden bir sey gelmiyor. Yapacak bir sey yok.”

Turgay Karsli: "Kötü oynarsiniz ama 3 puan alirsiniz. Bu onlardan bir tanesiydi"

Sakaryaspor Teknik Direktörü Turgay Karsli ise kötü bir oyun sergilediklerini söyledi.

Karsli, kazanmanin önemli oldugunu ancak bazen kötü oyunlar sonucunda da galip gelmenin mümkün oldugunu belirterek, “Arkadaslar bazi maçlar vardir. Izahi anlatilir. Taktik olarak teknik performans olarak degerlendirilebilir. Ama bazi müsabakalar vardir. Bugün oynadigimiz gibi degerlendirmesi çok güçtür. Tamam biz bazi seyleri ve bazi gerçekleri görüyoruz. Takim içindeki dengeleri esit nitelikte tutmaya çalisiyoruz ama kagitta yaptiginiz is bazen sahada birbirini tutmuyor. Insan faktörü çok önemli. Bunlari bir araya getirdiginizde böyle bir sorun, böyle bir problem, böyle bir sonuç çikiyor. Gerçekçi olalim. Ilk yarida çok üstün bir oyun oynamadik. Ama inanin Giresunspor’un ligdeki durumuyla alakali hiçbir olumsuz bir düsünceyle sahaya çikmadik. Onlarin ne kadar ciddiye aldigini bu olayi bizim de bu kadar hedefe yaklasmisken kazanmak zorunda oldugumuzu bütün oyuncularimiz biliyordu. Kötü oynadik, belki de oynadigimiz sinirli sayili kötü oyunlarindan bir tanesiydi. Rakibimizin tabii ki genç olmasi çok kosan oyunculara sahip olmasi bu skorla onlari çok daha istahlandirdi. Hakli buluyoruz. Küçücük bir özelestiri yapalim. Maglup oldugumuz bir oyunda galip geldikten sonra çok da fazla saha disi münakasalara girmemizin dogru olmadigini düsünüyorum. O konuda biraz kendimize ders vermemiz gerekiyor. Sonuçta biz burada bir camiayi temsil ediyoruz, Sakaryaspor’u temsil ediyoruz. Söyledigim gibi münferit davranmanin bir anlami yok. Üç puan aldik. Çok güzel bir oyun muydu, hayir degildi. Kötü oynarsiniz ama 3 puan alirsiniz. Bu onlardan bir tanesiydi” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile