Büyükmandıra Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen sertifika törenine, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç, Babaeski Kaymakamı Tarkan Keskin, Büyükmandıra Belediye Başkanı Sertaç Balyemez, Kırklareli Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Hasan Aksoy, KOSGEB Kırklareli İl Müdürü Mahmut Özkaya, Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Doç. Dr. Bahtiyar Dursun ve girişimci adayları katıldı.
Girişimci sayısını arttırmak ve girişimci kültürünü yaygınlaştırmak amacıyla daha önce Kırklareli merkez başta olmak üzere ilçelerde de düzenlenen “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Kursu”, bu defa Babaeski’nin Büyükmandıra beldesinde düzenlendi.
Kırklareli Üniversitesi Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Rengin Ak ve Doç. Dr. Bahtiyar Dursun tarafından verilen 70 saatlik kurs sonunda 50 kursiyer, belge almaya hak kazandı.
Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Mustafa Aykaç, ülke ve toplum olarak kalkınmada girişimciliğin öneminden bahsetti.
Babaeski Kaymakamı Tarkan Keskin, güçlü bir devlet olmanın en önemli şartlarından bir tanesinin de güçlü bir ekonomiye sahip olmak olduğunu söyledi.
Güçlü ekonomiye giden yolun da başarılı girişimcilerden geçtiğini belirten Keskin, girişimcilikte yeteneğin yanı sıra eğitimin de önemli olduğunu ifade ederek, “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Kursu’nun düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.
2016 YILININ İLK UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİM KURSU BÜYÜKMANDIRA BELDESİNDE AÇILACAK
Kırklareli Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Hasan Aksoy da, 2016 yılının ilk ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Kursu’nun Büyükmandıra beldesinde açıldığını söyledi.
Sağlanan desteklerden ötürü Ülkemizde girişimcilik kurslarına gösterilen ilginin arttığını belirten Aksoy, Kırklareli merkezde 2016 yılında açılacak girişimcilik kursları, İŞKUR tarafından engelli vatandaşlara sunulan destekler ile işsiz vatandaşlara verilen hizmetler hakkında bilgiler paylaştı.
GİRİŞİMCİLERE 50 BİN TL HİBE DESTEĞİ
Girişimciliğin öneminin her geçen gün arttığını söyleyen KOSGEB Müdürü Mahmut Özkaya ise, KOSGEB’in en önemli görevlerinden birisinin ülkemizdeki girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak ve girişimciliği destekleyerek geliştirmek olduğunu belirtti.
2010 yılında “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri”ni başlattıklarını belirten Özkaya, Kırklareli’nde 2010 yılından buyana 2700 kişinin girişimcilik eğitimlerine iştirak ettiğini ve bunlardan 122 girişimcinin kendi işini kurup KOSGEB’in sunduğu desteklerden faydalandığını kaydetti.
Sertifikaların ömür boyu geçerliğinin bulunduğunu da söyleyen Özkaya, KOSGEB olarak ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Kursu’na katılıp sertifikasını alan girişimcilere işletmesini kurduktan sonra 50 bin TL hibe, 100 bin TL de faizsiz kredi desteği sağladıklarını sözlerine ekledi.
Büyükmandıra Belediye Başkanı Sertaç Balyemez, Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi'nin Büyükmandıra’da düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, girişimci adaylarının ülkemiz için faydalı projeler üretmeleri temennisinde bulundu.
Açılış konuşmalarından sonra “Uygulamalı Girişimcilik Kursu’nu başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları takdim edildi.
Girişimci Adayları Sertifikalarını Törenle Aldı
Kırklareli Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) işbirliğinde Babaeski ilçesinin Büyükmandıra beldesinde düzenlenen ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Kursu’nu başarıyla tamamlayan girişimci adaylar, sertifikalarını aldı.