Girişimciler Dezavantajlı Vatandaşlar İçin Edirne'ye Çıkarma Yaptı

Edirne'de yaşayan dezavantajlı vatandaşların hayatının normalleşmesi için çok sayıda girişimci şehre çıkarma yaptı.

Edirne Valiliği ve Focus Mesleki Eğitim Kurumları işbirliği kapsamında çok sayıda işadamı ve işkadını serhat şehrine geldi.
Girişimcilerin programı, sabah saatlerinde valiliğin ziyaretiyle başladı.

Roman vatandaşların yoğunlukta olduğu dezavantajlı çocukların eğitim gördüğü okullar ziyaret edildi. Girişimciler okul ziyaretlerinin sonuncusunu Edirne Kız Teknik ve Meslek Lisesi'ne yaptı. Misafir girişimciler burada düzenlenen Moda Tasarımı Kursu açılışına katıldı.

Açılışta konuşan Edirne Valisi Hasan Duruer, toplumdaki dezavantajlı gruplardan birisinin Romanlar olduğunu söyledi.

Bu hükümete kadar Roman vatandaşların dışlandığını veya önemsenmediğini ifade eden Duruer, "Roman vatandaşlarımız bizim kültürümüzün bir parçası. Biz, Edirne olarak Romanlar hususunda çeşitli çalışmalar yapıyor; eğitim, spor, meslek edinme, kendi kültürel değerlerini koruma konusuna önem veriyoruz. Sürekli bir şekilde sivil toplum kuruluşlarıyla müşterek çalışmalar içindeyiz. Edirne nüfusunun yüzde ondan fazlası Roman vatandaşlardan oluşuyor. Bu bizim için büyük bir güç. Burada bulunan işlerinde çok önemli insanların yapılacak çalışmalardan çok fazla insanın istifade edeceğini düşünüyorum." dedi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi Genel Sekreter Yardımcısı İsmet Yalçın, TİM, ihracatın gelişmesi ve desteklenmesi için gereken her türlü çalışmanın yanında olduğunu ifade etti.

Yalçın, "Biz de Edirne'de başta Roman vatandaşlarımız olmak üzere bütün Edirnelilerin ürünlerinin değerini bulması ve ihracatının yapılabilmesi için elimizden gelen desteği her zaman için yapmaya hazırız." açıklamasını yaptı.Macig Form İç Giyim Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Handan Ercengiz, bir Edirneli olarak burada bulunmaktan büyük onur duyduğunu ifade etti.

30 yıl önce üniversite için şehirden çıktığını ve işini geliştirdiğini anlatan Ercengiz, "Elimden gelen her şeyi yapmak için buradayım. Bu sosyal projeyi duyunca büyük heyecan hissettim. Burada yapılacak her şeyi bütün Türkiye'ye ve yurt dışına pazarlayabilirim." diye konuştu.

Moda Tasarımcısı Gülşah Saraçoğlu, bu proje içerisinde yer almaktan büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi. Dezavantajlı vatandaşlara yönelik bir eğitim vermek üzere buraya geldiğini açıklayan Saraçoğlu, eli dikiş nakış tutan ve aynı zamanda bunu bilen, bilmeyen herkese bu anlamda eğitim vermek için geldiğini açıkladı.

Focus Eğitim Kurumları'ndan Begüm Özdoğularlı, Edirne Valisi Hasan Duruer'le daha önce Mardin Valiliği sırasında birlikte çalışma yaptıklarını anlattı. Duruer'in Edirne'ye atanmasından sonra kendisini ziyarete geldiklerini ve burada ne yapabilecekleri hususunda fikir alışverişinde bulunduklarını kaydeden Özdoğularlı, "Roman vatandaşlarımızın için yapabileceğiniz çok proje var. Bunun üzerine işadamları ve işkadınları olarak toplantılar yaparak acaba nasıl katkı yaparız diye bu projenin içine dahil olduk. Amacımız 2013 yılında yaklaşık bin 500 işsiz kadın, erkek, çocuklara yönelik girişimcilik, sabunculuk, moda tasarım, kaynakçılık, metal, makine birçok alanda eğitim vermek." diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile